kulibob 29.02.2020 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Mam budynek gospodarczy . Dach z płyty MFP na to papa podkładowa . Wg instrukcji max do roku na podkład powinienem położyć papę właściwą no ale jakto w życiu mineły 3 lata i zrobiła się sieczka:) Czy na tą uszkodzoną papę mogę przywalić blachę trapezową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.02.2020 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 TO już doczytałem że nie mogę.Teraz pytanie czy muszę dawać kontr łaty , Czy nie mogą to być porostu dystanse ze ścinek płyty mfp i nota łaty przykręcone na przelot przez dystans mfp,papę i dach MFP do krokwi.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bociankrasna 29.02.2020 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Jak są jednakowej grubości to możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.03.2020 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Powierzchnię dachu należy wyprowadzić więc nie ma to znaczenia czy podkłady będą jednakowej grubości. Grubość każdego takiego podkładu to minimum 25 mm. Każdy taki podkład musi być uszczelniony. Do tego trzeba użyć gwoździ odpowiedniej długości czyli (grubość łaty + grubość podkładu) x 3 lub wkrętów odpowiedniej długości czyli (grubość łaty + grubość podkładu) x 2. A tak na marginesie zastanawiam się o co tu chodzi? Jak zaczynamy od wątpliwych oszczędności rzędu 300~500 złotych to nie zaczynajmy budowy domu. Nie wiem czy znajdziesz dekarza, który podejmie się takiego wykonania? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts