e_nygma 29.02.2020 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Witam Mam prośbę o radę jak zrobić aby było dobrze a nie narobić sobie roboty i kosztów.Pan co będzie mi ocieplał dach radzi aby boki ścian zabudować płytą KG , tzn przykleić płytę KG na ścianę od dołu aż kończy się murłata , tak żeby fajnie uszczelnić / zapiankować murłatę . Kolor niebieski na rysunku - tak to zrobić ? czy może tylko samą murłatę zabudować płytą KG na profilu- kolor pomarańczowy na rysunku i wtedy pianką psiknie za płytę KG . Która opcja lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 02.03.2020 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Nikt nie docieplał pianką murłaty ? Mam wysokie ściany , na stojąco podchodzę do skosów więc jeśli całość przyklejać płytami KG to sporo ich wyjdzie i kleju jeszcze więcej , a co dopiero nad schodami , tam mam od zabiegu do skosu ze 4 metry więc tam sensu przyklejania płyt na całej ścianie nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.03.2020 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Ściany tynkowałem, zabudowę murłaty obrabiałem g-k, chyba na ruszcie drewnianym. Nie jestem tego drewna pewny -nie pamiętam. Styk tynk g-k siatka , wszystko działa od kilku lat. Ściany mam coś około 200-220 cm . Nie ocieplałem pianką, wełna szła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts