Ewrc 01.03.2020 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Cześć wszystkim. Zakończyłem budowe domu do stanu SSZ, do mojej działki prowadzi droga gminna a wjazd na działkę jest przez przepust na rowie melioracyjnym. Zostało mi do wykonania szambo oraz nawiezienie ziemi na wyrównanie działki. Mam problem z sąsiadem ponieważ zażądał ode mnie naprawy fragmentu drogi prowadzącej do mojej działki. Na swój koszt wyrównałem owy fragment koparką ale ulewna pogoda i samochody osobowe zrobiły swoje. Sąsiad chce abym wysypał tłuczeń na swój koszt, bo brudzi mu się samochód i od strony mojej poseji nie może już parkować samochodami itd Powiedziałem mu, że jeszcze pare razy będą w ciagu dwóch mięsięcy jeździły tu dostawy ziemi oraz będzie wykop szamba na co wszystko zaczął mi prawić, że on budował to drogę (droga jest gminna ) to dobro wspólne itd Jestem gotów naprawić tą droge ale po zakończeniu inwestycji nie widzę sensu sypać tłucznia po każdej cięzarówce a dwa droga jest często użytkowana przez innych mieszkańców wsi. Na zdjeciu widać wjazd przed wyrówaniem przez koparkę i wjazd na działke sąsiada po przeciwległej stronie. Jakie są wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 01.03.2020 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Współczuję sąsiada... Tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 01.03.2020 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Jak droga jest gminna i sąsiad do gminy napisze że ją zniszczyłeś będzie problem. Masz obowiązek utrzymać drogę w odpowiedznim stanie - pisze to w pozwoleniu na budowę. Myślisz że dlaczego jak porządna firma buduje to cały czas jeździ pojazd sprzątający błoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewrc 01.03.2020 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Zdjęcie jest sprzed wyrównania, koparka usuneła błoto i wypoziomowała droge, problem jest w tym, że ta droga nie jest utwardzona a bigbagi na końcu zdjęcia należą do sąsiada i są tam od połowy roku i nigdy nie przyszło mi do głowy iść do niego o usunięcie ich , tak samo jak sobie zrobił parking zaraz za zjazdem do mnie, więc troche trąca to hipokryzja. Nie mam problemu z nawiezieniem tłucznia tylko zrobie to po zakończeniu inwestycji. Skontaktuje się z gmina bo też nielegalne jest nawożenie czegokoliwek na droge gminna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 01.03.2020 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Czy to twój prywatny pojazd uszkodził tę drogę? Czy jest tam ograniczenie masy pojazdów poruszających się po tej drodze? Czy jesteś właścicielem tej drogi. Jeżeli to droga gminna to gmina odpowiada za jej utrzymanie. Jeżeli jest tam ograniczenie masy pojazdów to kierowca je złamał. Jedyne co źle zrobiłeś to na twoje polecenie koparka prowadziła wyrównywanie drogi bez zgłoszenia prac budowlanych oraz bez zajęcia pasa drogowego:D Sąsiad niech się goni, w trakcie jego budowy na pewno było podobnie. Taki urok mieszkania bez asfaltu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewrc 01.03.2020 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Pojazd należał do właściela firmy budwlanej. Droga jest całkowicie gminna i nie ma w niej żadnej służebności. We wtorek bede w UG i sie dowiem co i jak. Mam problem bo sasiad zaczyna mi szeryfować, jak chciałem pożyczyć na jeden dzień prąd na budowe, to domagał się atestowanych przewodów i kontroli jakich narzędzi będa używać robotnicy. Jak on się budował to był jedyny na tej ulicy i sam drogę utwardzał na własny koszt, bo gmina nic nie robi itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 01.03.2020 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Współczuję sąsiada... Tragedia Znaczy się temu sąsiadowi tamtego sąsiada, czy tamtemu nowego sąsiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 01.03.2020 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 (edytowane) Mam problem bo sasiad zaczyna mi szeryfować, jak chciałem pożyczyć na jeden dzień prąd na budowe, to domagał się atestowanych przewodów i kontroli jakich narzędzi będa używać robotnicy. Fakt, masz problem. I to duży. Kopnął cię ktoś kiedyś w dupę? Ale tak porządnie? Bo ewidentnie ci się należy. Agregat se wynajmij, szeryfie... Edytowane 1 Marca 2020 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewrc 01.03.2020 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Fakt, masz problem. I to duży. Kopnął cię ktoś kiedyś w dupę? Ale tak porządnie? Bo ewidentnie ci się należy. Agregat se wynajmij, szeryfie... W czym jest problem ? Może napiszesz dokładnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 01.03.2020 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Fakt, masz problem. I to duży. Kopnął cię ktoś kiedyś w dupę? Ale tak porządnie? Bo ewidentnie ci się należy. Agregat se wynajmij, szeryfie... Ty normalny jestes? Autorowi wspólczuję takiego sąsiada niestety. Jedyna opcja to jakoś się dogadać ewentualnie iść na noże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts