krystol 01.03.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Witam! 2 lata temu położona kostka na placu przed domem i zrobiony taras z płyt betonowych. Kostka jest ok ale na tarasie pojawił się problem otóż dźwignęło mi płyty betonowe co nie co po zimie. Na spodzie humus i glina, podbudowa to 20cm kamienia hutniczego o frakcji 20-40 potem 5cm 2-10 ubite porządnie 500kg ubijarką i 2cm piasku z cementem w proporcji 5-1. Płyty betonowe z bruk-betu o nazwie deska ogrodowa reality. Fugi zapiaskowane o szerokości 2-5mm (nierówne te "deski"). Spadek 2% w kierunku dłuższych schodów. Podejrzewam, że zapomniałem o odwodnieniu albo wykonaniu drenażu z uwagi na szerokie fugi. Ktoś ma pomysł co z tym zrobić? Czy może zafugowanie szpar czymś nieprzepuszczającego wodę rozwiąże problem? Oczywiście czeka mnie równanie powierzchni przed tą czynnością. Prosiłbym o sugestie w tym temacie. PozdrKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts