Piotrek74 06.11.2004 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Od niedawna staliśm y się posiadaczami skrajnej (jeszcze nie wybudowanej) szeregówki, która nie ma garażu przy domu. Nie zmieścił się - działka za wąska. W związku z tym że działka jest dość duża chcemy postawić na garaż wiolnostojący. Nie możemy się zdecydować czy ma być na jeden samochód czy na dwa. Boję się ze garaż na dwa samochody będzie za duży i będzie wyglądał nieproporcjonalnie. Co robić? Pomóżcie. Dodam tylko, że mamy dwa samochody.Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 07.11.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 to może garaż z wiatą na 2-gi samochód - będzie wygląło to lżej - i do samochodu częściej używanego będzie szybszy dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botanika 07.11.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Zamówiliśmy projekt garażu z wiatą w Archetonie.Może teraz sprzedają go jako gotowy.Dodatkowo w budynku jest pomieszczenie gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.11.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Staramy się doganiać cywilizacje zachodnie, a tam np. w USA, coraz częściej buduje się garaże na 4,5 aut. Garaż na 2 auta to tam standard. Ty już masz 2 auta, może jeszcze kupisz jedno (cabrio dla żony), a może kupisz skuter wodny, kłada, itd.... Musisz się sam zdecydować, trzymanie pojazdów w garażu ma olbrzymie zalety, zwłaszcza w zimie. Całe życie miałem garaż na 2 auta, brak problemów z odpalaniem aut, zero skrobania szyb, szybciej ciepło w środku, auto mniej pali paliwa i mniej się zużywa: blacharka, czy silnik. Przy autach na turbinie to bardzo ważne, bo auto musi osiągnąć odpowiednią temperaturę. I co najważniejsze w moim garażu spełniam swoje hobby, zawsze coś tam dłubie i trzymam, podkręcam, przerabiam……… A czy garaż będzie pasował to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 07.11.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Zamówiliśmy projekt garażu z wiatą w Archetonie.Może teraz sprzedają go jako gotowy.Dodatkowo w budynku jest pomieszczenie gospodarcze. Bardzo mnie interesuje taki garaż. Czy możesz podać kwotę jaką zapłaciliście za ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 07.11.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 W przyszłości będą 2 samochody, a więc garaż też na dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 07.11.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Piotrze. Jeżeli teraz nie znajdziesz jakiegoś konkretnego rozwiązania na dwa garaże, to za jakiś czas będzie to trudniej zrealizować.Ile widzimy takich paskudnych dobudówek, bo ktoś nie przemyślał sprawy z wyprzedzeniem potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 07.11.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Nie wiesz nawet kiedy ci sie przyda to co najmniej 2-gie miejsce. ja juz mam dwa "kaszlaki" a wydaje mi się że powyzszy ametrykański standart jest mądrzejszy, gdyż nie wyobrażam sobie, że gdy mój syn dorośnie będę musiał budować następny garaż dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek74 07.11.2004 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Dzięki wielkie dla wszystkich. W zasadzie to chciałem się przekonać, bo ja chcę garaż na dwa samochody - moja żona na jeden . Pewnie liczy na to, że w zimie ja będę parkował na zewnątrz I pewnie tak będzie (jeżeli garaż będzie na jeden samochód). Ale nie poddaję się ide tteraz negocjować (choć to niełatwe ). Dam znać jak mi poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts