Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garaż na 1 czy na 2 ???

Recommended Posts

Od niedawna staliśm y się posiadaczami skrajnej (jeszcze nie wybudowanej) szeregówki, która nie ma garażu przy domu. Nie zmieścił się - działka za wąska. W związku z tym że działka jest dość duża chcemy postawić na garaż wiolnostojący. Nie możemy się zdecydować czy ma być na jeden samochód czy na dwa. Boję się ze garaż na dwa samochody będzie za duży i będzie wyglądał nieproporcjonalnie. Co robić?

Pomóżcie.

Dodam tylko, że mamy dwa samochody.

Pomożecie?

Staramy się doganiać cywilizacje zachodnie, a tam np. w USA, coraz częściej buduje się garaże na 4,5 aut. Garaż na 2 auta to tam standard. Ty już masz 2 auta, może jeszcze kupisz jedno (cabrio dla żony), a może kupisz skuter wodny, kłada, itd.... Musisz się sam zdecydować, trzymanie pojazdów w garażu ma olbrzymie zalety, zwłaszcza w zimie. Całe życie miałem garaż na 2 auta, brak problemów z odpalaniem aut, zero skrobania szyb, szybciej ciepło w środku, auto mniej pali paliwa i mniej się zużywa: blacharka, czy silnik. Przy autach na turbinie to bardzo ważne, bo auto musi osiągnąć odpowiednią temperaturę.

I co najważniejsze w moim garażu spełniam swoje hobby, zawsze coś tam dłubie i trzymam, podkręcam, przerabiam………

A czy garaż będzie pasował to już inna sprawa

Dzięki wielkie dla wszystkich. W zasadzie to chciałem się przekonać, bo ja chcę garaż na dwa samochody - moja żona na jeden :-? .

Pewnie liczy na to, że w zimie ja będę parkował na zewnątrz :evil:

I pewnie tak będzie (jeżeli garaż będzie na jeden samochód).

Ale nie poddaję się ide tteraz negocjować (choć to niełatwe :D ).

Dam znać jak mi poszło.