Radoslaw88 02.03.2020 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2020 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem i proszę Was o poradę. Mieszkam na trzecim piętrze w bloku z 89 r. zbudowanym z wielkiej płyty. W bloku poprowadzona jest instalacja wodna z wodą ciepłą i zimną. Oba piony poprowadzone są w szybie wraz z kanalizacją. I teraz mój problem, podczas gdy ja lub mój sąsiad z góry podczas korzystania z ubikacji, prysznica itp z rur wydobywa się taki irytujący dźwięk cyklicznego pukania jakby ktoś uderzał czymś twardym w rurę. Podczas gdy przytrzymaj bądź szarpnę za pion dźwięk chwilowo ustaje ale zaraz powraca. Czy ktoś spotkał się już z taką sytuacją I jak temu zaradzić? Hydraulicy ze spółdzielni rozkładają ręce. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldente 03.03.2020 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Ktoś na pionie ma do wymiany głowice/ę w kranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 06.03.2020 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2020 Przyczyną jest rozszerzalność cieplna materiałów, rury cały czas zmieniają swoją temperature i pracują. Oryginalnie pewnie w przejściach przez strop były pewnie w rurach osłonowych, obecnie pewnie są zalane betonem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts