stawar1976 05.03.2020 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 (edytowane) Witam, proszę o pomoc w prawidłowej zabudowie poddasza, chcę tam zrobić jeden pokój użytkowy. O ile sufit to wiem jak zrobić (wełna, profile folia płyta karton gips) to nie wiem jak wykonać ścianki boczne - zaznaczone na czerwono na zdjęciu. Nie chce ocieplać całego poddasza (skosów) bo to dość duży metraż co wygeneruje duże koszta dlatego chcę tylko ocieplić wydzieloną przestrzeń na jeden pokój reszta poddasza to będzie strych na graty. Na podłodze, patrząc od dołu(parteru) będzie stelaż krzyżowy: płyta KG, folia, wełna 2 x 15 cm, na wiązary już u góry na podłogę położę pewnie murłatę co 40 cm o grubości 6 cm i na to płytę OSB Na ściankę boczną planuję dać w kolejności: sznurek, wełna, profil CD i płyta KG, zastanawiam się jeszcze jak prawidłowo dać profile poziomo np na grzybkach ? czy pionowo wkładając w profil UD tylko jak go u góry zamocować jak jest skos ;/ z góry dzięki za pomoc Edytowane 7 Marca 2020 przez stawar1976 zmiana zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts