gawel 08.06.2020 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Możesz poprzeć swoje twierdzenie liczbami? Nie bo nie jest to konieczne poczytaj sobie w prasie ekonomicznej ile podmiotów gospodarczych się wyrejestrowało i ile złożono wniosków o upadłość, to z resztą tylko chwilowe wyniki w okolicach września sytuacja się wyklaruje jak skończą się tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.06.2020 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Wyrejestrowanie a upadłość firmy to zupełnie różne sprawy. Piszesz o masowych upadłościach a odpowiadasz o wyrejestrowaniach. W 2020 r. do 30 kwietnia opublikowano w MSIG 10 675 ogłoszeń związanych z toczącymi się postępowaniami upadłościowymi, w tym 2353 dotyczyło ogłoszenia upadłości konsumenckiej, 222 ogłoszenia upadłości firm, a 150 to ogłoszenia o rozpoczęciu postępowania restrukturyzacyjnego. W 2019 r. do 31 grudnia opublikowano w MSIG 35 777 ogłoszeń związanych z toczącymi się postępowaniami upadłościowymi, w tym 7944 dotyczyły ogłoszenia upadłości konsumenckiej, 586 ogłoszenia upadłości firm, a 465 to ogłoszenia o rozpoczęciu postępowania restrukturyzacyjnego. https://www.coig.com.pl/lista-upadlosci-firm.php Nowe firmy w Polsce w 2020 r. W styczniu 2020 r. działalnośc rozpoczęło 33 747 firm (w tym 5340 w KRS, również firmy powstałe z przekształcenia i nie będące przedsiębiorcami). W lutym 2020 r. działalnośc rozpoczęło 28 160 firm (w tym 4945 w KRS, również firmy powstałe z przekształcenia i nie będące przedsiębiorcami). W marcu 2020 r. działalnośc rozpoczęło 23 249 firm (w tym 4316 w KRS, również firmy powstałe z przekształcenia i nie będące przedsiębiorcami). W kwietniu 2020 r. działalnośc rozpoczęło 13 521 firm (w tym 3169 w KRS, również firmy powstałe z przekształcenia i nie będące przedsiębiorcami). Edytowane 8 Czerwca 2020 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.06.2020 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Wyrejestrowanie a upadłość firmy to zupełnie różne sprawy. Piszesz o masowych upadłościach a odpowiadasz o wyrejestrowaniach. https://www.coig.com.pl/lista-upadlosci-firm.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.06.2020 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Nie bo nie jest to konieczne poczytaj sobie w prasie ekonomicznej ile podmiotów gospodarczych się wyrejestrowało i ile złożono wniosków o upadłość, to z resztą tylko chwilowe wyniki w okolicach września sytuacja się wyklaruje jak skończą się tarcze. A skąd masz dane, że upadły firmy z długoletnim doświadczeniem w branży ? Bp przed Covid na fali boomu na fotowoltaike powstało mnóstwo firemek - możę to one nie dały rady ? W obecnej sytuacji tym bardziej warto szukać firmy "długoletniej", bo jeśli przetrwała pierwszą falę COVID, to znaczy, że jest stabilna finansowo i daje nadzieje na obsługę gwarancyjną i pogwarancyjną w przyszłych latach Edytowane 8 Czerwca 2020 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.06.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Smacznego! Nie masz wiarygodnych danych tylko sobie tak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelromanski85 10.06.2020 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 najważniejsze to dobrze dobrać instalacje do swojego zapotrzebowania i wziąć do tego rzetelną firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 10.06.2020 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 Ja zrobiłem kasting w którym przesłuchałem 4 wykonawców i na podstawie moich odczuć wybrałem swojego wykonawcę. Z tego co można wyczytać między wierszami w Twoich wypowiedziach, to możesz mieć nieźle napieprzone w tej Twojej instalacji PV. Trzeba by się przyjrzeć jej z bliska i ocenić zwycięzcę tego kastingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.06.2020 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 Z tego co można wyczytać między wierszami w Twoich wypowiedziach, to możesz mieć nieźle napieprzone w tej Twojej instalacji PV. Trzeba by się przyjrzeć jej z bliska i ocenić zwycięzcę tego kastingu. To się nazywa podejście ginekologiczne, szukasz problemu tam gdzie większość znajduje przyjemność. Lub inaczej "kaczyzm" po prostu odjechałeś i masz wyjebane na wszystko widzisz to co chcesz na podstawie tego co chcesz. . A może jakieś "konkretne" moje wypowiedzi na poparcie twoich rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 10.06.2020 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 To się nazywa podejście ginekologiczne, szukasz problemu tam gdzie większość znajduje przyjemność. Lub inaczej "kaczyzm" po prostu odjechałeś i masz wyjebane na wszystko widzisz to co chcesz na podstawie tego co chcesz. . Taaa, ten gość też bezproblemowo jechał ... ... do czasu. A może jakieś "konkretne" moje wypowiedzi na poparcie twoich rewelacji. Napisałem Ci już w temacie uziemienia/ekwipotencjalizacji PV, ale się nie odniosłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.06.2020 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 najważniejsze to dobrze dobrać instalacje do swojego zapotrzebowania i wziąć do tego rzetelną firmę Raczej dobrać instalację do oczekiwanego zysku ekonomicznego a nie zapotrzebowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.06.2020 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2020 Taaa, ten gość też bezproblemowo jechał ... ... do czasu. Napisałem Ci już w temacie uziemienia/ekwipotencjalizacji PV, ale się nie odniosłeś. Nie jestem elektrykiem więc nie odnoszę się bo to nie moja dziedzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 12.06.2020 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2020 Z innej beczki: buduję domek i planuję instalację PV, ale dopiero za rok, może dwa. Czy teraz, na etapie robienia przyłącza warto już coś zadziałać? Nie wiem... przeciągnąć w peszlu jakiś inny albo dodatkowy przewód ze skrzynki do rozdzielni, żeby potem nie pruć ścian czy posadzek, albo nie kopać drugi raz rowu... O szczegóły zapytam potem elektryka i wyspecjalizowaną firmę od PV, ale pomyślałem, że na tym etapie zapytam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 13.06.2020 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Pociągnij od złącza do miejsca gdzie będzie podłączony inwerter najgrubszy kabel na jaki Cię stać. Do inwertera - OK, ale skąd: od skrzynki przy domu czy od rozdzielni w domu? I jaki powinien to być kabel? Ile żył i (może) jaki przekrój? Do ziemi planowałem YKY. Mam warunki na 16 kW, w domu wszystko będzie na prąd, także ogrzewanie, klima i rekuperacja. Z góry dzięki! Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Marcowy70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcowy70 14.06.2020 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2020 Jasne, dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 10.03.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Dokładnie tak jest. Firma jest ważna, ale ważniejsi są doświadczeni specjaliści, którzy w niej pracują, mający przede wszystkim wiedzę. Ja na szczęście trafiłem na profesjonalistów (firma *****), którym zostawiłem tak naprawdę wolną rękę jeśli chodzi o instalację fotowoltaiki. I tak - wszystko zostało wykonane na najwyższym poziomie. Jak ta firma działa na poziome swojego powyższego marketingu to trzeba na nią uważać i omijać szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts