Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VOX czy BRW

akinom

Recommended Posts

z ktorej firmy polecacie mebelki do sypialni?

z Voxu jestesmy zdecydowani na taka sypilanie

http://www.vox.pl/pl/php_images/meble/Romeociemne2.jpg

wczoraj wstapilam do salonu mebli BRW i zobaczylam niemal identyczna sypialnie jak ta z VOX (BRW rozni sie tylko zaglowkiem lozka - brak podswietlenia, reszta - szafy, komody sa identyczne)

oto zdjecie sypialni BRW

http://www.meblenajtaniej.pl/foto_sypialnie_08.jpg

no i nie wiem, roznica cenowa miedzy VOX a BRW jest znaczaca ok. 1.2oo zl

Slyszalam rozne opinie o BRW (nie zawsze dobre).

Co polecacie, ktora wybrac? Co z jakoscia VOX i BRW?

VOX ma tez opcje z jasnymi fronatmi oto ona:

http://www.vox.pl/pl/php_images/meble/RomeoJulia%20vanila.jpg

Cześć. Z BRW kupiłam mebelki dla małej - 3 l córki ( TIP-TOP chyba). _ wszystko w pudełkach do samodzielnego montażu. Jakość oczywiście średnia - ale cena rewelacja. Złożyliśmy to - może być. Sypialnię o której piszesz też oglądaliśmy - mnie się podoba, bardziej wersja z jasnymi frontami - fajnie rozjaśnia wnetrze i nie jest zbyt cięzka, taki nowoczezny minimalizm. :-? Najważniejsze, żeby było wygodne łóżko - muszisz to sprawdzić - poleżać chwilę w sklepie - bo tu każdemu pasuje co innego (mam na myśli twardość). Ale całkiem to fajna sypialnia i chyba gatunkowo lepsza niż ten nasz tip top. Musi się WAM podobać - bo przecież to nie pokój reprezentacyjny. VOX też może być, i to płyta i to. :-?

z Voxu na wymiar szafa nie za bardzo, trzeba brac to, co oferuja.

No i nurtuje mnie cały czas ta jakosc.

Pojechałam dzis do Janek, tam jest salon z meblami VOX i kurcze sama nie wiem, nie były jakos prosto skrecone, drzwi od szafy nie zrównywały sie po zamknieciu, nie wiem - wytłumaczyłam ten fakt złym skreceniem mebli.

Natomiast co do łozka nie mam zastrzezen.

A słyszeliscie o meblach HULSTA (niemieckie - podobno super jakosc i extra cena)

to że drzwi są nierówno, to żaden problem, to się zwykłym śrubokrętem reguluje na zawiasach

mnie bardziej zastanawia czy meble te z BRW są trwałe (łóżko mi się podoba - i ta cena) - to znaczy oni piszą, że jest to płyta w okleinie. Ważne jest to jak solidnie jest to oklejone i czy nie zacznie z czasem odłazić. Ja mam meble kuchenne z BRW i o ile fronty wyglądają dość solidnie, to boczki i płyta z której zrobione są korpusy szafek wygląda dość cherlawo. Jeśli to z niej robią meble, to słabo.

A z czego są te meble VOX?

Ja mam z BRW od 4-ch lat regały na książki i szafki na ubrania dla dziecka. W regałach na książki ciężko że hej. Nic się nie dzieje z meblami, okleina trwała, dobre wrażenie zostało po skręcaniu - było wszystko co trzeba włącznie z teksikami do tylnej płyty. Mam też dwie szafy "niemarkowe" - i te się już prawie rozlatują. Jesteśmy z tych BRW dość zadowoleni - zwłaszcza że cena rewelacyjna.

Ja mam w swojej sypialni łóżko z BRW pokazywane na zdjęciu. Kosztowało bez materaca 427 zł. Do tego komoda 272 zł. Ceny rewelacyjne. Jakość też bardz dobra. Znajomi którzy nie wiedzą jakie to meble nie chcą uwieżyć ze tak niewiele kosztowały.

Przy takiej cenie meble w sypialni można wymieniać ci parę lat.

Z BRW mam kuchnię i jest super. Wogóle ja lubię meble z tej firmy.

Paty.

Mamy trochę mebli Vox-u w pokojach dzieci, od paru lat. Jakościowo są bardzo fajne. Okleina nie odchodzi, zawiasy trzymają. Jedyna uwaga dotyczy gałek do otwierania - urwała się jedna od szuflady pod łóżko (b.ciężkiej, bo napchanej) i jedna od szafki - ale w obu przypadkach nie mam pewności, czy któreś z dzieci nie "pomogło", np. stając na gałkę nogą. Nie mamy nic z BRW, więc brak materiału do porównań.

Polecam VOX, meble troche drozsze niz np. brw ale z tego co porownalismy to wieksze i solidniejsze. Teraz kupilismy sypialnie Imperium z Voxa, wczesniej mielismy jakas typu Bodzio, nie ma wogole porownania. Znajomi maja kilka ladnych lat juz dla dziecka ich meble i teraz dokupili regal z tego samego zestawu, co mile zaskoczylo to kolor identyczny i to, ze po, chyba 5 latach jeszcze go produkuja. aha i maja duzo fajniejsze salony (nie wiem czy wszystkie, my bylismy w dwoch).

pablo

Też oglądaliśmy te sypialnie BRW i VOX'a

Bardziej podoba mi się wygląd BRW ale mam następujące spostrzeżenia:

mam wrażenia, że seria VIS-a-VIS z której jest ta sypialnia ma chyba najgorszą w całej ofercie BRW folię i szuflady w komodach są chybotliwe i nie otwierają się lekko.

U VOX te elementy moim zdaniem są lepsze, ale za to nie podoba mi się ta wnęka w zagłówku => szukam dalej.

Jeżeli chodzi o BRW to pojawiły się dwie nowe serie SYRIUSZ i ELIPPE. SYRIUSZA widziałam na żywo - jest zdecydowanie bardziej solidny, tylko kolor już nie ten (ładny ale nie brałam go pod uwagę).

Tą drugą serię widziałam w katalgu ten sam kolor co SYRIUSZA - bardzo ładnie się prezentuje - jeżeli jakość będzie taka jak w SYRIUSZU to może być warte polecenia.

Prezentowana na zdjęciach sypialnia to FANTAZJA . Jestam ograniczony wybór elementów. Vis'a Vis wygląda trochę inaczej. ( ma waniliowe elementy ). W Fantazji łóżko jest ciemne i do wyboru komoda i szafa z jasnymi elementami lub w całóści ciemne.

Paty.

Prezentowana na zdjęciach sypialnia to FANTAZJA . Jestam ograniczony wybór elementów. Vis'a Vis wygląda trochę inaczej. ( ma waniliowe elementy ). W Fantazji łóżko jest ciemne i do wyboru komoda i szafa z jasnymi elementami lub w całóści ciemne.

Paty.

Fakt. Fantazja ma moim zdaniem lepszą jakość niż Vis...

Ja jestem "zafiksowana" na kolor wiśni i stąd to skojarzenie ...

nie podoba mi się ta wnęka w zagłówku => szukam dalej.

w VOX zagłoek mogby byc ciut krotszy. Natomiast jesli chodzi o wneke w zagłówku akurat mnie ona sie podoba i te swiatełka w nia wbudowane daja fajny nastroj, ale to moje zdanie, bo o gustach podobno sie nie dyskutuje:)

Powodzenia w poszukiwaniach