razor85 07.03.2020 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Witam, Pytanie podstawowe ale w sumie nie znalazłem sensownej opcji.FLEX ma średnicę 75 lub 90mm a anemostaty 125mm. Jeżeli doprowadzam pojedynczy kanał do pomieszczenia to jak osadzić FLEX'a do anemostatu?Nie znalazłem redukcji 75/125. Zostaje ręczne sztukowanie czy kupowanie skrzynek rozprężnych co wydaje mi się bezsensem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 07.03.2020 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Mam flexa bez skrzynki który wychodzi bezpośrednio ze ściany. Ściana trochę podkuta, założony pierścień na którym jet osadzony anemostat wywiewny. W czym jest problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
razor85 07.03.2020 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2020 Problemu nie ma. Po postu kompletuje sprzęt (w rękach nie miałem) więc zastanawiam się czy do pary FLEX75 + anemostat mam coś dokupić.Połączenie FLEX z anemostatem powinno być szczelne tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 08.03.2020 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Można dokupić taka redukcję. Nazywa się "skrzynka rozprężna" i ma ją każdy producent systemów flex. Jeśli wydaje ci się to bezsensem to rób na rurach spiro lub kanalizacyjnych. Tam redukcji mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
razor85 10.03.2020 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ok, dzięki za wyjaśnienie.Nie za bardzo mam miejsce na skrzynki rozprezna. Ostatecznie pewno zrobię podejście flex 90mm do anemostatu 80mm połączone taśma Alu. Idealnie nie będzie ale w starych budynkach trzeba szukać kompromisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedEd 10.03.2020 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) Ja zabudowę robiłem i kratki nawiewny lub anemostat z tłumieniem i skrzynka była zawsze, mam też nawiew liniowy w pralni zrobiony z rury kanalizacyjnej i się sprawdza, jak by go bardziej estetycznie wykonać to może być dekoracją.Pozdrawiam RedEdPS ja bym unikał elastycznych kanałów miękkich Edytowane 10 Marca 2020 przez RedEd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts