Szymonx 08.03.2020 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Witam, jestem tu nowy więc jeśli pisze w niewłaściwym miejscu proszę o wyrozumiałość. Muszę wygłuszyć oraz ocieplić swój garaż o wymiarach 12x8 ściany 2.60 wysokości do szczytu ok 5m Dwie ściany oraz filary wykonane są z cegły a pozostałe dwie z gazobetonu. Najchętniej ocieplił bym budynek od zewnątrz lecz do połowy jednej ściany nie mam dojścia ponieważ bardzo blisko dobudowany jest nieogrzewany stary garaż (nie mój i nie na mojej posesji) oraz do jednego z rogów przylega stalowy słup bramy(również nie mojej). Więc myślę że nie pełne ocieplanie od zewnątrz nie ma zbytnio sensu Zostają więc dwa wyjścia, stalowy stelaż pod nim wełna i na to płyty GK Lecz wolał bym otynkować ściany by zniwelować nierówności(te stare z cegły) a następnie bezpośrednio na nie przykleić styropian(od wewnątrz budynku) i bezpośrednio na niego przykleić płytę GK Myślę że wtedy nie powinno być wolnych przestrzeni gdzie by się skraplała woda oraz nie musiał bym kombinować ze stelażem.. Na razie chciał bym zająć się tylko ścianami bez dachu ponieważ ściga mnie instalacja elektryczna no i koszta.. Bardzo proszę o pomoc jak rozsądnie podejść do tematu ponieważ im więcej czytam tym bardziej nie wiem co robić.. Każdy mówi inaczej ... Dziękuję za każdą wskazówkę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 13.03.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Jak już nie chcesz rozwiązania z wełną i gk to rozważ system YTONG MULTIPOR. Są to bloczki gipsowe doklejane do ściany. Izolacje materiałami sztucznymi sobie daruj bo wiecej mozesz narobić problemu niż korzyści. Doradcy z firmy Ytong na podstawie obliczeń cieplno-wilgotnościowych dobiorą odpowiednią grubość izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAT.pl 21.03.2020 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Witam, otynkuj ściany i nałuż ok 0,5 mm dobrej farby termoizolacyjnej, gwarantuję docieplenie jest porównywalna do tego gdybyś dokleił 10-12 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.03.2020 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Witam, otynkuj ściany i nałuż ok 0,5 mm dobrej farby termoizolacyjnej, gwarantuję docieplenie jest porównywalna do tego gdybyś dokleił 10-12 cm styropianu. dawaj jakies parametry tego cuda dokumentacje i wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) Witam, otynkuj ściany i nałuż ok 0,5 mm dobrej farby termoizolacyjnej, gwarantuję docieplenie jest porównywalna do tego gdybyś dokleił 10-12 cm styropianu. Wooow...dwie warstwy i niepotrzebne 20cm styro. fighter1983 - od razu macie tańsze styro jak powyższe przeczytałeś Edytowane 21 Marca 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAT.pl 22.03.2020 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 zobacz tu: http://ogrzewanieir.com.pl/farby-termoizolacyjne-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAT.pl 22.03.2020 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 ja użyłem izolplus z łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 22.03.2020 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Tak jak myślałem. Dwie warstwy farby i nie trzeba 20cm styro. Kto pierwszy zaryzykuje, da fotki i rachunki za ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.03.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Wooow...dwie warstwy i niepotrzebne 20cm styro. fighter1983 - od razu macie tańsze styro jak powyższe przeczytałeś hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.03.2020 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 [ATTACH=CONFIG]442068[/ATTACH] Tak jak myślałem. Dwie warstwy farby i nie trzeba 20cm styro. Kto pierwszy zaryzykuje, da fotki i rachunki za ogrzewanie? Ty przodem, my za Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts