Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zapraszam serdecznie do przeczytania - nie jest bardzo dlugie, dyskusji, komentarzy:

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3267923739902473&id=2187153427979515

https://forum.murator.pl/topic/252997-elewacja-profil-startowycoko%C5%82owy-wady-problemy-zalety-alternatywy/

Brzmi dobrze. Pozostaje pytanie, czy fachowcy będą chcieli bawić się z wykończeniem od spodu.

A tak z innej beczki... Twoim zdaniem warto myśleć o izolacji grubości 25 cm przy montażu okien na lico z murem?

Brzmi dobrze. Pozostaje pytanie, czy fachowcy będą chcieli bawić się z wykończeniem od spodu.

A tak z innej beczki... Twoim zdaniem warto myśleć o izolacji grubości 25 cm przy montażu okien na lico z murem?

forumowy asolt - ozc + analiza cw i masz odpowiedz.

Realizujemy docieplenia aktualnie od 14cm bialego po rekord - 33cm 0,031

robimy to wg wytycznych projektu lub zmiany w tym projekcie.

Jestesmy od wykonania elewacji w sposob poprawny a nie od dobierania grubosci , rodzaju i koloru tej elewacji.

Aspekt technicznego rozwiazania strefy okapnikowej przejscia z elewacji na cokol - to nasza dzialka.

wybieranie kolorow - żona, kochanka, projektantka - my co najwyzej pilnujemy parametru HBW dla wybranego koloru

grubosc izolacji - od tego jest architekt i Ci co zajmuja sie OZC i analiza CW

Niech kazdy robi to co do niego nalezy

1. Styropian 33cm, to byl jeden kawalek (ktos tskie grubosci produkuje?), czy jakos klejone 2 plyty?

2. Subiektywna ocena wygladu estetycznego montazu okien w licu muru przy 25cm docieplenia tez mnie interesuje. Bo prawdopodobnie tak bede mial.

1. Styropian 33cm, to byl jeden kawalek (ktos tskie grubosci produkuje?), czy jakos klejone 2 plyty?

2. Subiektywna ocena wygladu estetycznego montazu okien w licu muru przy 25cm docieplenia tez mnie interesuje. Bo prawdopodobnie tak bede mial.

33cm to byl jeden kawalek, karolek75 - forumowcz :) pare lat temu to bylo... nie pamietam ktory to byl styropian ale pamietam ze bylo troche szukania.

subiektywna ocena wygladu - ja sie nie podejmuje :)

A mozesz wrzucic zdjecia, gdzie jest 25cm styro i okno zlicowane z murem? Wtedy sam bede mogl w ciszy subiektywnie ocenic :)

a sadzisz ze ja wszdzie zapisuje grubosc styropianu i jak okno bylo przed montazem? i ze na kazdej budowie mam zdjecia kazdego elementu i pamietam co gdzie bylo?

Tu masz 25cm na pewno... forumowicz zreszta

http://fighter1983.med-bud.pl/wykonana-elewacja-grodzisk-mazowiecki-2017-2018/

Imitacja deski elewacyjnej nie okleja sie wnek okiennych?

Do wyboru zamawiającego