Elevagts 08.03.2020 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Witam, ściana w kuchni od zawsze mnie niepokoiła. Była podwójna pozostałość jednej ściany z nieistniejącego budynku.Ściana od środka jak i od zewnątrz sypała się puchła. Postanowiłem zbić trochę tynku, i spadło prawie samo pół tynku ze ściany.Moim oczom ukazała się czarna ściana, jakieś śmierdzące mazidło które było posmarowane jako izolacja ściany.Połowa ściany była mokra i było widać ściekające krople wody. Widać również mała szczelinę między ściana a tynkiem, może powstała na skutek słabego wiązania tynku z tym czarnym. Co powinienem teraz zrobić ? obtynkowanie tego sprawy nie załatwi a ja już pół tynku ze ściany skułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2020 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Ktoś, kiedyś zorientował się, że tamtędy podciąga wilgoć więc starał się zabezpieczyć to jak potrafił najlepiej przy dostępnych środkach - "pudrowanie pryszcza"Aby to było dobrze zrobione prócz pionowej izolacji zapewne brak jest poziomej co stanowi już poważniejszy problem.Trzeba to wszystko usunąć(starą izolację, ścianę odkopać i osuszyć , wykonać jeśli nie izolację poziomą to izolację poprzez aplikację do ściany środka krystalizującego, po wykonaniu- wykonać obustronnie izolację poziomą ( zrobić lub nie -wszystko zależy od pwg odwodnienie) otynkować pomalować i korzystać.Czy będzie trudno - tak, czy będzie drogo - tak, czy pomoże - tak - jeśli zrobione zgodnie ze sztuką i odpowiednimi materiałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elevagts 08.03.2020 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Ktoś, kiedyś zorientował się, że tamtędy podciąga wilgoć więc starał się zabezpieczyć to jak potrafił najlepiej przy dostępnych środkach - "pudrowanie pryszcza" Aby to było dobrze zrobione prócz pionowej izolacji zapewne brak jest poziomej co stanowi już poważniejszy problem. Trzeba to wszystko usunąć(starą izolację, ścianę odkopać i osuszyć , wykonać jeśli nie izolację poziomą to izolację poprzez aplikację do ściany środka krystalizującego, po wykonaniu- wykonać obustronnie izolację poziomą ( zrobić lub nie -wszystko zależy od pwg odwodnienie) otynkować pomalować i korzystać. Czy będzie trudno - tak, czy będzie drogo - tak, czy pomoże - tak - jeśli zrobione zgodnie ze sztuką i odpowiednimi materiałami. Dobrze powiedziane... Nie wiem co to za czarne mazidło ale ma na pewno ponad 30 lat albo więcej. Czy to usunąć pytanie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.03.2020 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Niestety to niewdzięczna praca i trzeba to usunąć - aby zaaplikować nowocześniejsze i bardziej skuteczne środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elevagts 09.03.2020 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Usuwanie tylko mechaniczne wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.03.2020 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Raczej tak, dlatego że chemiczne nie znając składu tego co jest może być bardzo niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts