MarzannaPG 07.11.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Marzy mi się w salonie biała sofa i biorąc pod uwagę niepraktyczność tego koloru stwierdziłam, że najlepszym kompromisem będzie sztuczna skóra czyli chyba to się nazywa skai. Niektórzy mówią, że ten materiał jest nieprzyjemny dla użytkownika a latem w upały można się do niego przykleić. Ja natomiast mam obawy, czy tak łatwo się usuwa z niej plamy np. po kawie, jak mi się wydaje? Czy ktoś użytkuje podobne meble i może się na ten temat wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.11.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 rok temu kupiłam kremową sofę ze skóry; znajomi stukali się w głowy (mam małe dziecko). I okazuje się że wcale tak szybko się nie brudzi - raz w tygodniu przecieram mokrą szmatką, a raz w miesiący używam specjalnych preparatów z Ikei. Skaj odradzam stanowczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 14.11.2004 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Dlaczego nie skaj? Może ten nowoczesny, "imitacja skóry" nie jest taki zły a w praktyce dobry jak skórzana sofa. Szczerze mówiąc chyba nie będzie mnie stać na skórę, zwłaszcza taki wzór, który mi się podoba (np. meble Kler), bo te typowe jakoś mi do gustu nie przypadają (zmarszczenia, guzy itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 14.11.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Dlaczego nie skaj? Może ten nowoczesny, "imitacja skóry" nie jest taki zły a w praktyce dobry jak skórzana sofa. Szczerze mówiąc chyba nie będzie mnie stać na skórę, zwłaszcza taki wzór, który mi się podoba (np. meble Kler), bo te typowe jakoś mi do gustu nie przypadają (zmarszczenia, guzy itp.) są ciut tańsze od Klera (a podobne stylem) skórzane sofy - bez marszczeń i guzów, w bardzo nowoczesnym design'ie. Ja za moją zapłaciłam (bez foteli) 3,5 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonidas 22.11.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Witam, skaj odradzam zdecydowanie, jeśli nie stać Cie na Kler-a spróbuj może Bydgoskich Fabryk Mebli, są funkcjonalne i niezłej jakości, osobiście mam narożnik (co prawda czarny), ma juz chyba z 5 czy 6 lat, ale zniszczyć go nie sposób (oto przewaga prawdziwej dobrej skóry). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 22.11.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Dlaczego nie skaj? Może ten nowoczesny, "imitacja skóry" nie jest taki zły a w praktyce dobry jak skórzana sofa. Szczerze mówiąc chyba nie będzie mnie stać na skórę, zwłaszcza taki wzór, który mi się podoba (np. meble Kler), bo te typowe jakoś mi do gustu nie przypadają (zmarszczenia, guzy itp.) Nie moglam sie zdecydowac jaka kanape wybrac, jedna byla wlasnie ze skory a druga z tak zwanej skory ekologicznej. Jak dla mnie skora i skora ekologiczna sa nie do odroznienia, ani 'na oko' ani w dotyku. Natomiast srzedawczyni goraco polecala mi skore ekologiczna twierdzac, ze jest latwiejsza w pielegnacji, konserwacji, czyszczeniu i ze wytrzymuje lata. Biorac pod uwage to, ze kanapa skorzana byla jednak nieco drozsza, nie podejrzewam jej o klamstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 23.11.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 parę miesięcy temu chodziłam z mężem po salonach meblowych , oglądaliśmy wypoczynki , naturalnie siadaliśmy prawie na każdym ,który wydał nam sie interesujący ...az usiadłam na jednej kanapie i ..... odpłynęłam , nie potrafiłam wstać .....była tak wygodna i mięciutka ...powiedziałam do męża - "ta i zadna inna ..." spojrzeliśmy na producenta - TO BYŁ KLER ...cena .....zmilcze , albo dobra powiem 14 tyś za komplet ( 3/2/1) teraz już wiem w czym jest ta róznica . Pan Kler cierpi na dyskopatie i stąd jego dbałość o wygodę siedzenia ( moja wiedza ciut z prywatnego podwórka ) co do białej skóry ....znajomi maja skórę i ją chwalą ..niestety nie mam wiedzy na temat nie skóry , ale w dzisiejszej dobie imitacji powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Siadając na kanapach KLER miałam takie same odczucia. Po prostu nie chce się z nich wstawać. Dopiero informacja o cenie budzi natychmiast z błogiego uśpienia. Był tam nawet fotel z masażem karku i automatycznie wysuwanym podnużkiem. Jeśli kogoś stać to polecam. Ja może kiedyś sobie kupię, na razie zafundowałam sobie tylko stolik do tej przyszłej kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.11.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 moj kolega pracuje u Klera i może miec znizki do 40% - zachęca mnie do zakupu przez siebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Ew-ka- zazdroszczę kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.11.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 40% to sporo. Może się skuś. Jestem pod wrażeniem obsługi KLERA. Stolik przywieżli o czasie (darmowy transport na terenie całej Polski), złożyli go na miejscu, przed postawieniem na podłodze przykleili podkładki filcowe, sprzątneli i zabrali opakowanie i jeszcze dali do wypełnienia kartę, czy jestem zadowolana z ich obsługi No ale za to wszystko się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.11.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 a jeszcze mam innego kolegę w Orasie i tam mam 46% zniżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 04.08.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 moj kolega pracuje u Klera i może miec znizki do 40% - zachęca mnie do zakupu przez siebie ... Jestem bardzo koleżeński i chętnie poznaję nowych ludzi Upatrzyłem już sobie kanapę i sofę w kler, ale to dość wysoki pułap finansowy. Zazdroszczę kolegi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 25.08.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ja mam białą sofę ze skóry naturalnej - a w zasadzie sofę + 2 hockery. Nie ma się co oszukiwać - biel wymaga (zwłaszcza skóra). Średnio co dwa tygodnie czyszczę całość centymetr po centymetrze Najpierw używałam specjalnych środków do pięlęgnacji skóry, ale szybko okazało się, że im częściej tym czyszczę, tym szybciej się brudzi. Zatem teraz (idąc za radą producenta) myję skórę ciepłą wodą i białym mydłem w kostce. A potem nakładam krem do tapicerki skórzanej. Efekt dużo lepszy. UWAGA: 1. Nie należy siadać na białej sofie w ciemnych jeansach - kolorek zostaje - dość trudno się go pozbyć... 2. Da się usunąć, ale niełatwo - ślady po długopisie.... 3. Nie radzę wystawiać białej skóry na działanie promieni słonecznych.. Podobnie jak stawiać mebel w pobliżu kaloryfera - żółknie z czasem. Z resztą nie miałam dotąd problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 25.08.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 moje doświadczenia z uzywania jasnej ecru sofy z tzw. skaju czy ekologii wytarła sie od użytkowania i wyglada w tych miejscach jak brudna ale biorąc pod uwage moje dbanie o nią przez 4lata i jej stan faktyczny oceniam ja na 5+ i następną tez kupję ecru jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 04.04.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Mam dwa biale skorzane fotele, ktore sa intensywnie używane (ikeowski tirup). Po pół roku są brudne, a moje proby mycia (myłam samą wodą) konczą sie fiaskiem, bo mam wrazenie, ze brud wnika w tę skorę. Faktem jest, ze do tej pory wlasciwie to nie za bardzo o nie dbalismy. Jak się zabrac za czyszczenie? Jak zadbac o skorę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.04.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Mam dwa biale skorzane fotele, ktore sa intensywnie używane (ikeowski tirup). Po pół roku są brudne, a moje proby mycia (myłam samą wodą) konczą sie fiaskiem, bo mam wrazenie, ze brud wnika w tę skorę. Faktem jest, ze do tej pory wlasciwie to nie za bardzo o nie dbalismy. Jak się zabrac za czyszczenie? Jak zadbac o skorę? Jeżeli szmatka zwilżona samą wodą nie wystarcza, to proponuję wodę + szare mydło Można również zakupić specjalne płyny do czyszczenia skóry (brud ładnie po nich schodzi), ale trzeba uważać, żeby użyć naprawdę niewielką ilość tego specyfiku (ja raz przelałam na szmatkę i od tego czasu miałam problem ze skórą - straciła połysk, zostawały na niej odciśnięte ślady pośladków ). Po takim czyszczeniu można "zaimpregnować" skórę również specjalnym środkiem (zazwyczaj obydwa są sprzedawane w komplecie + gąbeczka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 04.04.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 My mamy 5 lat i nie polecam. Pomijam fakt, ze reklamowałam kilka razy, bo po 2 miesiącach popękała. Jak pisały poprzedniczki, wszelakie jeansy granatowe pozostawiają niebieskawy odcień na kanapie, długopis można zmyć, ale tylko perfumami, i to kurde tymi droższymi. Różnicy w użytkowaniu w zależności od pór roku nie widzę. W lato nic się nie lepi, zimą nie jest zimno. Teraz zdecydowałam się na coś ciemnego/czarnego i szukam, szukam, szukam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk_malbork 05.04.2011 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ja mam skay, po roku popękała, po 3 latach się sypie. zostaje sam materiał. Nie polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 05.04.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Dzięki ilonaagata, będe myła szarym mydłem. Przeszyc pewnie nie uratuję, ale przynajmniej biel skory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts