Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszt wykończenia domu - aktualne ceny

Recommended Posts

tak zapytam, ile masz lat ?), użyłeś dość ciekawego sformułowania/argumentu ... używano go często w kierunku tzw. "inteligencji" w minionej epoce, kurczę tylko, że to było już ponad 30 lat temu :)))))

ps. przyznam sam często jestem na bakier z gramatyką ale w kontekście Twojej wypowiedzi użyłbym innego słowa

Karze – pochodzi od karać

Każe – pochodzi od kazać

dodam, że nikogo nie obrażam natomiast w Twojej wypowiedzi można znaleźć wiele negatywnych sformułowań - po co to robisz ?, lubisz obrażać ludzi ?

tak

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Poczytaj tutaj https://kb.pl/porady/cennik-robot-budowlanych-w-roznych-regionach-polski/ Ceny tu podane są mniej więcej realne, jeśli wykonywana praca nie ma dodatkowych niespodzianek.

Znajomemu niedawno ekipa wstawiała prysznic podtynkowy (zestaw) i skasowali go 1400zł.

Jeśli wszystko co napisałeś będzie robić jedna ekipa, to zapewne zejdą z ceny jak się potargujesz.

Taka ciekawostka - za montaż kabiny prysznicowej, która mego inwestora kosztowała 800zł ekipa polecana przez firmę sprzedającą chciała 1000zł dwa lata temu. Ja z kolegą zrobiłem to za 600.

Tak mnie ciekawi ten montaż wanny z armaturą. Co konkretnie...bo postawienie na podłodze wanny wolnostojącej a w jakiejś fikuśnej zabudowie i ze schodkami lub w podłodze montowanej robi różnicę.

Do narzekaczy napiszę jedno - dziękujcie tym, którzy zawodówki polikwidowali. Brak ludzi, którzy choćby kielnię trzymać potrafili o wykończeniówce nie wspomnę. Gdyby nie Ukraińcy to by dopiero jazda była.

dzięki, jest tak jak napisałeś :) - negocjacje się odbyły i doszliśmy do porozumienia. Natomiast po lekturze ( załączony link) okazało się , że cena za położenie 1m2 pytek jest wręcz atrakcyjna : ) ( płytki i sufit podwieszany to 80% kosztów a Ci ludzie to naprawdę fachowcy- widziałem ich pracę) a tak tu na forum wylał się hejt co do tej ceny