Pawel8808 11.03.2020 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2020 Witam, Przyszedł czas na instalację wodną w remontowanej, małej łazience w bloku. Wymiar 1,5m x 2,5m. Instalację będę robił w zgrzewanym PP. Ogólnie pion wodny wykonany jest z rury 32mm. Od pionu będzie odchodził poziomy odcinek (woda zimna oraz ciepła - gazowy przepływowy podgrzewacz wody, całość na ścianie o długości 2,5m), a z niego odgałęzienia do wanny, umywalki, stelaża do WC, pralki oraz do kuchni, w której jest zlew oraz zmywarka. W układ wpięty przepływowy ogrzweacz gazowy. Czy poziomy odcinek od pionu głównego (woda ciepła i zimna) wykonać rurą PP 25mm, a odgałęzienia do punktów wodnych PP 20mm, czy całość robić PP 20mm? A może odcinek poziomy wody zimnej zrobić PP 25mm a wody ciepłej oraz odejścia do punktów PP 20mm? Całość mam zamiar robić na systemie Vesbo, woda ciepła stabi centro (wiadomo, odpowiedni gradownik do usunięcia wkładki alu mam) - ktoś miał z tym styczność? Jakieś opinie mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel8808 13.03.2020 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Nikt nie ma pomysłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel8808 20.03.2020 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) Żadnych pomysłów, to może schemacik mojej instalacji coś pomoże Na schemacie nie pokazano instalacji wodnej do WC oraz pralki, tutaj nie mam wątpliwości, zastosuję średnicę 20mm. W każdym razie na lewo od schematu jest kuchnia i wspomniane WC i pralka. Pozdrawiam Edytowane 20 Marca 2020 przez Pawel8808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts