kociamietka 12.03.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 (edytowane) Dzień dobry! Mam dom położony w takim miejscu, że wszelkie deszcze spływają przez podwórko - i ostatnio się zaczęły zatrzymywać, bo sąsiedzi usypali jakieś wały przy wyrównaniu. No i teraz po opadach robi mi się bagienko. I co, jedyne rozsądne wyjście to chyba poprawić system odprowadzania wody, na któryś z Lepszy będzie wariant punktowy czy liniowy, włazy ogrodowe powinny być z plastiku czy jednak żeliwne??? Po prostu poradźcie mi, które rzeczy warto zrobić! Edytowane 15 Listopada 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 12.03.2020 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 lepiej sprawdź czy sąsiedzi wyrównali teren zgodnie z prawem. np powinni zapewnić ze woda z ich działki nie spływa po upadzie na Twoją posesje - np stosując drenaż francuski na ich działkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts