RobertBudujeDom 13.03.2020 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Witam, Czy ktoś z Was miał kiedyś za zadanie zerwanie starej papy?Lada moment czeka mnie rozbiórka starego domu, muszę jednak zerwać starą papę z dachu betonowego, na chwilę obecną idzie to bardzo powoli, dlatego pomyślałem, że ktoś na forum ma podobne doświadczenie i zechce podzielić się swoim sposobem. Z góry dziękuję!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 13.03.2020 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Sposób zeleży od tego co tam jest na miejscu ? Nie widzimy tego. Może być tak , że jak poderwiesz w jednym miejscu to wszystko odejdzie samo dużymi płatami. Może być tak, że jest przyklejona lepikiem i będą schody, ale teraz jest chłodno więc może się ' łuszczyć' i jakoś pójdzie. Może trzymać jak zaraza i wtedy roboty sporo, możesz czymś takim https://www.castorama.pl/zbijak-do-lodu-prosperplast-15-cm-id-1092043.html?store=0&exactc=856a21a3f808ca829d032e882a9a1e95&keyword=pla_wszystkie_smart&gclid=EAIaIQobChMIz52WpJSY6AIVB7DtCh01NQhFEAQYASABEgJlVPD_BwE podcinać i odrywać i może będzie odchodzić bo zimno i powinna być w miarę' krucha', ale może być też tak, że lepiej będzie odchodzić po podgrzaniu palnikiem do zgrzewania papy, takim gazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertBudujeDom 13.03.2020 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2020 Na dachu na pewno 3 warstwy papy jak nie więcej. Stosowałem już kilka metod, zrywanie ręczne, podjeżdżanie łomem pod papę, łopata, przebijanie papy żeby podeszła pod nią woda - wszystko jednak bez rewelacji, czasami faktycznie da się oderwać większy płat, ale za chwilę znów płatki 5x5cm - może faktycznie spróbuję tym zbijakiem do lodu, może się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bociankrasna 15.03.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 A co chcesz później z tym dachem robić bo może wcale jej zrywać nie trzeba, a tylko sie narobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertBudujeDom 18.03.2020 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 @bociankrasna Rozbiórka domu, a nikt gruzu z papą nie chce brać, więc trzeba się męczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.03.2020 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Radzę nie podgrzewać. Im zimniej tym lepik bardziej kruchy. Przydatne narzędzia to szpadel i stara siekiera. Zawsze najtrudniej zacząć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertBudujeDom 29.03.2020 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Zgadzam się, podgrzewanie nie pomaga, a nawet i jeszcze więcej roboty z tym.Finalnie się udało, ale na oko zleciało dwa razy więcej czasu niż planowałem. Według mnie, siekiera, łom - to najlepsze opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aquarius 21.03.2022 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Od tygodnia męczę się z papą na garażu - 8x4m . Posłuchałem podpowiedzi i nie wiem co to będzie. Ruski miesiąc...Są 4 warstwy papy. 1-sze 2 pryklejone 40 lat temu, 2-dwie 20 lat temu (to wiem, bo to przeze mnie).Dach w kilku miejscach leciał. Dałem się namówić i nie miałem świadomości. Teraz jest tragizm i co z tego, ze 3/4 zerwane jak nie mogę sobie poradzić i szpadel i podcinak z Castoramy z brzytwą 30 cm. I palnik gazowy. Szpachelki , kielnie i tragedia. Może jakieś rozpuszczalniki? Jeden wniosek - tam gdzie jest równy podkład szlichty - tam odeszło. Ale gdzie były nierówności podkładu betonowego - nie przekroisz. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts