bestb 14.03.2020 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Mam w domu okna Roto, ponieważ jestem miłośnikiem smart home, chciałem dołożyć siłowniki łańcuchowe do owych okien.Na rynku są siłowniki Z-wave Velux lub Fakro. Czy da się zaadaptować np. siłownik od okna Fakro do okna Roto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.03.2020 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Patrząc zarówno na okno jak i siłownik - oraz w jego opisie nie widzę problemu który mógłby spowodować brak możliwości konfiguracji.Pod rozważenie wchodzi jedynie , że okno otwiera się w pozycji max dość nietypowo więc zakres otwarcia z siłownikiem na pewno nie będzie taki jak bez niego ale z tym można się pogodzić.W opisie samego siłownika jest napisane : idealnie nadają się do sterowania oknami dachowymi i są kompatybilne z systemem Z-Wave. Siłownik może być stosowany w oknach obrotowych, uchylno-obrotowychInną kwestią jest sposób zasilania /sterowania, ale to w dobie centralnych skrzynek i skrętek nie ma najmniejszego problemu. skoro wiesz wiele o "Mądrym Domu" to co więcej można napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestb 14.03.2020 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Raczej miałem tutaj na myśli kwestie samego montażu do ramy okna, nie wiem czy producenci mają jakiś system mocowania. Czy np. odkręca sie klamkę i w to miejsce montuje sie siłownik? Samo podłączenie nie stanowi problemu. Okna mam dość wysoko i sa w ogóle nie używane, wiec nawet ich uchylenie będzie bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.03.2020 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Tak, to jest ustalony system mocowania w miejsce okucia klamki.(oczywiście że dojdą też dodatkowe otwory)ale wykonane precyzyjnie i z dbałością chronią okno przed nieestetycznym wyglądem w chwili ich demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts