lukaszkwap 14.03.2020 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Szanowni,proszę o radę bo zwyczajnie nigdy nie miałem takiej sytuacji.Mieszkam w bloku na 2 piętrze,w kuchni w rogu na ścianie pod sufitem,pojawiła się mała plama 20cm na 30 cm.Prawdopodobnie z góry jakiś przeciek,byłem u sąsiadki ale nie otwiera,podobno nikomu nie otwiera,tak mówił sąsiad,więc odpuściłem.Jestem ubezpieczony,ale taka mała szkoda,że nie ma sensu tego zgłaszać.Czy mogę za jakiś czas kupić zwykłą farbę białą i zamalować? czy lepiej tego nie ruszać przez kilka tygodni i "obserwować" ? Plama jest 10 dni,nie znika,wietrzę i ogrzewam kuchnię.Z góry dziękuję za pomoc.Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 14.03.2020 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Nie znika, znaczy się cały czas kapie/przecieka . Ewidentnie trzeba dostać się do sąsiadki , z administratorem ew. z policją i strażą . W końcu może nie żyć. Ale z drugiej strony kupować musi zatem i opuszczać mieszkanie. Trzeba się zaczaić i pokazać rzeczona plamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszkwap 16.03.2020 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Dziękuję za odpowiedz,rano rozmawiałem przez drzwi z sąsiadką,stwierdziła,że to na pewno nie przecieka od niej.Teraz dzwoniłem do administracji,ale nikt nie przyjdzie-koronawirus.Powiedzieli,że skoro to nie jest zalanie,to na razie nie ruszać,a jak unormuje się sytuacja z wirusem,to przyjdzie ktoś obejrzeć.A gdyby plama się powiększyła,to mam dzwonić ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts