bociankrasna 15.03.2020 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Mam pytanie jakie rury macie u siebie w kotłowni pp, miedź, pex? Jakie wady zalety. Może jacyś instalatorzy się się wypowiedzą. Mam różne oferty na pompy ciepła i każdy chwali swoje. Jedni pp wiadomo czas i cena minus przewężenia na złączach, drudzy stal prasowana (czy coś takiego) niby lepsze nie ma przewężeń i trwałość minus cena. I następna rzecz jakie niezbędne akcesoria. Do czego lepiej dołożyć z punktu widzenia użytkownika. Dom szkieletor, na płycie grzewczej, 100 % op. I takie małe poza konkursem ile może wziąć instalator za samo podłaczenie pompy? Mam opcje kupienia w cenie takiej jak kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 15.03.2020 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 PEX odradzam, tam są za duże przewężenia.PP, miedź i stal prasowana jest ok.Miedź będzie najdroższa.Pozostałe systemy wypadają podobnie.PP tańsze w zakupie, ale wykonanie zajmuje więcej czasu - ostatecznie wychodzi na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 16.03.2020 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 U mnie jest na PP, ale myślę, że najważniejsze to jak instalacje zostanie poprowadzona, jak dobrane średnice. Jeśli to jest ok, to każdy materiał będzie dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts