pacek 15.03.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Witam, Jestem na etapie krycia dachu, dekarze układają dachówkę no i wczoraj będąc na budowie przeraziłem się efektem. Zerknijcie i proszę Was o radę co mam robić? Pod gąsiorami taśma wygląda jak upchany papier toaletowy. Gąsiory wg mnie są krzywo zamontowane... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 16.03.2020 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Niestety słabo to wygląda a dachówka nietania.. Zmuś ich do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MHp 16.03.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Witam Ogólnie co powiesz na temat tj dachówki bo też mam w planach pokryć nią dach. I w jakiej firmie kupowałeś bo chce znaleźć tą dachówkę w dobrej cenie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 16.03.2020 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Taśma pod gąsior zawinięta pod dachówkę, jest to normalne. Można by było zrobić zaslepkę z blachy ale dlaczego poprawiać fabrykę? Co do gąsiorów to daj zdjecie z daleka tak jak patrzysz na dach i nie pod spodem bo idąc tym tokiem to możemy zaraz zrzucać dachówkę... Jedynie pierwszy gąsior trochę opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacek 17.03.2020 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Dachówka sama w sobie ok, położone jest na tą chwilę połowa dachu i była jedna krzywa a reszta bez zastrzeżeń. Kupowałem w firmie dachmax w Lesznowoli.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacek 17.03.2020 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Bardzo dziękuję za cenne uwagi, faktycznie nie ma co robić z igły widły. Dekarze po moim marudzeniu wybrneli robiąc z blachy zaślepki, które w fajny sposób zamaskowaly taśmę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 17.03.2020 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Niech Andrzeh Wilhelmi się wypowie ale ta folia pod gąsiorem dla mnie nie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 17.03.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Folia pod gąsiorem to jest element taśmy pod gąsior który odpowiada za wentylacje. Fakryki nie poprawisz i tak ma być ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 17.03.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Kilkukrotnie oglądałem tą dachówkę na domach i takich cudów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 18.03.2020 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 To mało jeszcze widziałeś, dlatego człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.03.2020 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Niestety słabo to wygląda a dachówka nietania.. Zmuś ich do poprawy. Takim wpisem chcesz tylko zaistnieć czy może wskażesz jakieś błędy?! Prawidłowo, szczelnie owinięta końcówka łaty narożnej. Oczywiście zawsze można, a nawet trzeba pracować nad estetyką położenia pierwszego gąsiora szczególnie na budynkach parterowych. W tym konkretnym przypadku tak jak wspomniał Kamil przód gąsiora początkowego lekko opada. Drobna podkładka i będzie OK. Jakiś jasny "paprok" pod taśmą do usunięcia. Dachówki ładnie położone, dopracowane obróbki blacharskie w narożniku okapu. Fajnie dobrane rynny z narożnikiem łukowym. Generalnie OK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacek 23.03.2020 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2020 Dziękuje bardzo za uspokojenie i radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts