Reynald 17.03.2020 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 Witam, planuję postawić garaż, który pełniłby funkcję domowego warsztatu z kanałem. Na podwórku mam mało miejsca, jednak zależy mi aby był dwustanowiskowy. W 90% jednak wykorzystywane będzie tylko jedno stanowisko. Możecie podzielić się z doświadczenia jakie wymiary zapewniają minimalny komfort pracy (np. wyciągniecie silnika)? Myślałem o 6x6m na zgłoszenie, jednak kiedy samochód ma 4,5m zostaje tylko 1,5 manewru. Czy mógłbym ewentualnie pozwolić sobie na 6x7 i podciągnąć to na zgłoszenie? Podzielcie się wymiarami swoich domowych warsztatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.03.2020 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Może zacznij od początku, ten silnik to wyjmujesz w swoim aucie jak wracasz po pracy , a rano zakładasz czy może to są silniki różnych właścicieli aut i prowadzisz serwis w domu? Bo jak lubisz swój silnik wyjmować to dasz radę coś postawić nie koniecznie na zgłoszenie, a jak tak bardziej usługowo to nawet na pozwolenie nie uzyskasz zgody - chyba zę masz dom na terenie przemysłowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reynald 19.03.2020 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Nie prowadzę działalności, ale często grzebię przy autach swoich i rodziny. Chciałbym jedynie uniknąć sytuacji, gdzie kilkanaście tysięcy pójdzie na marne, bo okaże się, że garaż będzie za ciasny.. z tego co czytam 6 metrów szerokości na 7 długości jest idealne, tylko czy jest jakakolwiek szansa podciągnięcia tych 42m2 na zgłoszenie, może rolnicy mają jakieś ulgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ACCel 27.03.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Ja jak chciałem zrobić normalnie dwustanowiskowy garaż z jakimś ekstra miejscem w środku to miał mieć 8,4 x 6,3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 27.03.2020 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Ja mam 7,0 X 8,0m dwustanowiskowy i jest w sam raz chociaż teraz pewnie zrobiłbym jeszcze większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts