Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamierzam kupić działkę - wszelkie rady mile widziane

effka

Recommended Posts

Zamierzam kupić działkę - szukam zarówno przez pośrednioków jak i bezpośrednio.

Jakich dokumentów powinnam domagać się i od jednych i od drugich, co sprawdzić itd ?.

Działka w zamierzeniu ma być spora - około 1 ha więc będą to najczęściej działki budowlano-rolne lub rolne lub rolne z prawem budowy siedliska ( przynajmniej tak twierdzą sprzedający) .

Fajniej jest uczyć się na będach cudzych niż własnych, lepiej czerpać wiedzę od mądrzejszych - tak więc wszelkie rady mile widziane. :roll:

Niezbyt mi się miło zrobiło - szukałam - przegrzebała się przez kilkadziesiąt tematów - typu agencje są do d......., chodziłem pytałem sołtysa, moja działka w jednych planach była budowlana a potem okazała sie rolna i tak dalej i tak dalej. Nigdzie nie znalazłam - może jest - ale nie znalazłam - usystematyzowanego jakoś takiego tematu - czyli po kolei czego się domagać, a nie konkretnych historii - co się okazało, że było źle ( studzienki nie ujęte w planach, bagnisko, jeziorko wychodzące na wiosnę na terenie itd, itd)

Mnie by pewnie pomógł taki usystematyzowany temat - mozę nie tylko mnie ale i innym.

Nigdzie nie znalazłam - może jest - ale nie znalazłam - usystematyzowanego jakoś takiego tematu - czyli po kolei czego się domagać.

Oj effka, słabo szukasz! :lol:

Polecam w takim razie zieloną książeczkę wydawnictwa

Murator pt. "Zanim kupisz działkę".

To kompendium wiedzy dla takich jak Ty.

Reszta jest na Forum - radzę dużo czytać, bo usystematyzowane opracowania nie zawierają tych wszystkich "kazusów" które właśnie nam mogą się przytrafić. Wszak każda działka jest inna... :wink: