ciufek 19.03.2020 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Witam,Serwisant uruchomił mi piec kondensacyjny jak w temacie. Od razu chce wygrzać wylewki(robione rok temu z miksokreta).1. Czy po roku czasu również trzeba wygrzać je?2. Jak ustawić kocioł? Aktualnie wypiołem sonde zewnętrzą ustawiłem temperature zasilania 25 stopni.Kocioł Immergas nie ma funkcji wygrzewania i pomimo ustawienia temperatury zasilania i jej utrzymywania kocioł cały czas chodzi bo nie ma uzyskanej temperatury w pokoju na sterowniku, której nie można wyłączyć żeby kocioł jej nie uwzględniał. Można metodą prób i błędów dostosowywać temperature w pokoju biorąc pod uwage temperature zasilania (wg schematu wygrzewania wylewek) ale co dzien ta temperatura musi być inna i nie jest to proste. Jak sobie poradzić z tym problemem? Jak powinno się ustawiać piec? Serwisant niestety nie pomógł w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 20.03.2020 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 to masz bardzo słabego serwisanta. u mnie podczas wygrzewania podłóg sterowniki nawet nie wisiały na ścianie. Na piecu na początku zmieniał temperaturę ręcznie każdego dnia instalator, a później jak założył moduły to piec ustawił w tryb automatycznego wygrzewania. Powiesił też sterowniki ale one nie wpływały na temp wygrzewania. Jak nie wiesz co i jak to lepiej nie eksperymentuj na własnym domu tylko skontaktuj się z kimś kto ma wiedze o tym kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 20.03.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 (edytowane) Witam, Serwisant uruchomił mi piec kondensacyjny jak w temacie. Od razu chce wygrzać wylewki(robione rok temu z miksokreta). 1. Czy po roku czasu również trzeba wygrzać je? 2. Jak ustawić kocioł? Aktualnie wypiołem sonde zewnętrzą ustawiłem temperature zasilania 25 stopni. Kocioł Immergas nie ma funkcji wygrzewania i pomimo ustawienia temperatury zasilania i jej utrzymywania kocioł cały czas chodzi bo nie ma uzyskanej temperatury w pokoju na sterowniku, której nie można wyłączyć żeby kocioł jej nie uwzględniał. Można metodą prób i błędów dostosowywać temperature w pokoju biorąc pod uwage temperature zasilania (wg schematu wygrzewania wylewek) ale co dzien ta temperatura musi być inna i nie jest to proste. Jak sobie poradzić z tym problemem? Jak powinno się ustawiać piec? Serwisant niestety nie pomógł w temacie... o jakich sterownikach mowa? Dedykowany CAR V2 posiada taka opcję, więc jego nie musisz fizycznie odłączać. Jeśli masz jakieś inne, które nie posiadają opcji wyłączenia uwzględniania temp. pomieszczenia, to muszą być podłączone pod zaciski 40 i 41 na listwie w kotle, więc odłączasz przy kotle przewód i wstawiasz zworkę w to miejsce (kawałek przewodu- jedna żyła) i temp. zasilania ustawiasz przyciskami na kotle. Proponuję zacząć od przeczytania instrukcji obsługi kotła i sterownika Edytowane 20 Marca 2020 przez montixe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciufek 21.03.2020 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 o jakich sterownikach mowa? Dedykowany CAR V2 posiada taka opcję, więc jego nie musisz fizycznie odłączać. Jeśli masz jakieś inne, które nie posiadają opcji wyłączenia uwzględniania temp. pomieszczenia, to muszą być podłączone pod zaciski 40 i 41 na listwie w kotle, więc odłączasz przy kotle przewód i wstawiasz zworkę w to miejsce (kawałek przewodu- jedna żyła) i temp. zasilania ustawiasz przyciskami na kotle. Proponuję zacząć od przeczytania instrukcji obsługi kotła i sterownika Tak posiadam CAR V2. Właśnie czytałem i nie mogłem znaleźć tej opcji. Może inaczej się jakoś nazywa. Mogę Cię prosić o pomoc jak tą funkcję ustawić krok po kroku bądź na której stronie instrukcji jest opisana. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts