ASANAK 20.03.2020 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Witam mam pytanie co można zrobić mam betonowy taras z obu stron domku oraz betonowe schody, które jednak się oddzieliły od tarasu przed wejściem . Czym można "zaszpachlować " dziury na tarasie ( dwie mam głębsze po ok 10x10cm i głebokość ok 5) Zastanawiam się co mogę zrobić na tych tarasach i schodkach - nie ukrywam, że zależy mi na w miarę najtańszym rozwiązaniu. Np deska kompozytowa wychodzi za drogo . Nie wiem czy można "zaszpachlować" dziury na gładko np klejem do płytek czy betonem a następnie tylko pomalować ? Czy ktoś ma jakiś pomysł . Dzięki Ps. Wiem, że często tanio nie znaczy dobrze, ale mam swoje powody, że szukam takiego a nie innego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Może tak - W te dziury 5cm to może być beton z worka, później listwy do tynku mokrego, SPADKI i zaprawa wyrównująca. Po tym farba antypoślizgowa do betonu NA ZEWNĄTRZ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASANAK 21.03.2020 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) Dzięki pewnie to będzie najprościej i najtaniej tylko te listwy do tynku to na obrzeża czy wyrównanie ? Czym najlepiej wypoziomować ? i czy ta masa poziomująca będzie się trzymała starego betonu ( ma ok 18lat) czy coś jakoś trzeba beton przygotować? Jeszcze jedno jak wylewka poziomująca to będzie poziom , jak zrobić spadek wymagany na zewnątrz i jaką firmę wybrać ( producenta ) ? Edytowane 21 Marca 2020 przez ASANAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2020 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Beton zamieć, zagruntuj i zaprawa będzie się trzymać Kup taką o jak najmniejszym ziarnie 0,2mm. Listwy dajesz ze spadkiem (nie wiem czy sam dasz radę, min 1cm na 1m długości) a ich rozstaw dopierasz do łaty, którą będziesz ściągał zaprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASANAK 21.03.2020 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts