2018dom 21.03.2020 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Witam, Martwię się trochę ponieważ przywieźli mi żwir na posadzki jak twierdzą 0-3 w którym jest dużo kamieni, nawet wielkości 4 cm. (30ton). Czy taki żwir jest odpowiedni na podsadzki w których będą rurki do ogrzewania podłogowego ? Czy mixokret to odsiewa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 21.03.2020 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 żwir do posadzek z mixokreta ??? Jak sobie wyobrażasz wyrównanie takiego betonu z kamorami ? Powinien być czysty piach + woda + włókna + cement do posadzek. Koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2020 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Może ktoś będzie to przesiewał przed wrzuceniem do maszyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 21.03.2020 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Czy taki żwir jest odpowiedni na podsadzki w których będą rurki do ogrzewania podłogowego ? Czy mixokret to odsiewa ? nie, nie. organizuj sito do przesiewania. Miksokret ma , przynajmniej ten z którym byli u mnie, miał kratę , ale oczka coś właśnie 4x4cm może większe , co by zatrzymały worek od cementu lub pracownika by go nie wrkęciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 21.03.2020 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Może ktoś będzie to przesiewał przed wrzuceniem do maszyny ? do wylewki jastrychowej nie daje się żadnych kamieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2020 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) do wylewki jastrychowej nie daje się żadnych kamieni. To ja wiem, ale pamiętam też czasy, gdzie stało 3 rodzaje siatki, 3ch gości i jedne przez drugiego przesiewali 2018dom - daj to do poczytania wykonawcy - http://posadzkimaszynowewroclaw.pl/piasek-do-wylewki-betonowej.html Edytowane 21 Marca 2020 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 21.03.2020 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Lepiej niech zmieni wykonawcę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 21.03.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Lepiej niech zmieni wykonawcę..... nie wiemy kto zamawiał piasek, jeśli to nie wykonawca, to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 21.03.2020 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 nie wiemy kto zamawiał piasek, jeśli to nie wykonawca, to... masz rację jeśli zamawiał inwestor to tez jest to słabe jeśli nie zapytał lub nie dostał wytycznych od wykonawcy. Ja jesli w pewnych etapach kupowałem materiał to zawsze pytałem wykonawcę jaki materiał powinien być lub sugerowałem co chce kupić, aby mieć potwierdzenie z jego strony że jest ok. Żeby później nie było.... "Panie, bo ten materiał taki chu*** dlatego tak to wyszło " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 21.03.2020 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Zmień wykonawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts