wyngiel 21.03.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Witam Planuje zakupić działkę od PKS, cały czas otrzymuje jakieś nowe informacje od osoby która zajmuje się sprzedażą ale wygląda na to jak by pośredniczyła w rozmowach z jakaś inną osobą. Otóż Pani wczoraj przekazała mi informację, że cena która mi podali jest to kwota netto ponieważ VAT nie jest ich. Czyli ja to rozumiem w ten sposób, że oni mogą być tylko użytkownikiem wieczystym gruntu od Miasta lub Gminy ? Na czym w ogóle polega to użytkowanie wieczyste i czy wiążą się z tym duże problemy ? Czy jak bym chciał to przekształcić w własność to ja to muszę robić czy robi to sprzedający przed moim zakupem ? Słyszałem też o jakimś nowym prawie które przekształca użytkowanie wieczyste w własność ale nie wiem czy to dotyczy tematu związanego z gruntami. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 21.03.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Możesz podesłać mi na priv numer KW tej działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts