tomek123 08.11.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Jakich producentów polecacie gładzie gipsowe na tynki cementowo wapienne. Jestem ciekaw Waszych rad i sugestii. Serdecznie pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 08.11.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 cześć. odradzam gipsar. cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 08.11.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 polecam Licogips (firma ta robiła dla Cekolu teraz sama wchodzi na rynek)o nazwie PRYMUS. Super sprawa idealna biel i twardość (tańszy od cekolu o jakieś 5-6 zł na worku 25 kg.) Do łazienki cekol c-35. Odradzan gipsara- żółty , sypie się, trudno się szlifuje- ciągłe rysy. Do nakładania tylko szpachlówkę w postaci pionowej blaszki z uchwytem i szer. na jakieś 70 cm, tzw. "pióro" stosowane przez gipsiarzy agregatowych. Coś pięknego i spore oszczędności. Po drugim nałożeniu niewiele szlifowania. Sprawdzamy wieczorkiem latarką lub lampą 500W. Powinno być.... lustro Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 09.11.2004 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Czekam na jeszcze więcej informacji. Co takiego jest fatalnego z Gipsarem????. Pozdrawiam Tomek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-COLOR- 09.11.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Gipsar można szlifować dłonią, jak zbyt energicznie to wszystko będziesz mieć na podłodze.Osobiście polecam gips szpachlowy KNAUF-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.11.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Moja ekipa od gładzi jak zobaczyła "Gi_sar" na palecie w salonie to się niemiłosiernie skrzywili. Powiedzieli dokładnie to co poprzednicy powyżej. Mogłem go zwrócić do "mojej" hurtowni i zamówić inny. Tak też zrobiłem. I o dziwo babka w hurtowni też powiedziała, że "Gi_sar" to gó__o. Na pytanie, czemu mi tego wcześniej nie powiedzieli usłyszałem, że "klient nasz pan" i skoro taki zamawiam to oni nie dyskutują... Majster wybrał inny gips, ale nawet nie pamiętam jaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 09.11.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Czekam na jeszcze więcej informacji. Co takiego jest fatalnego z Gipsarem????. Pozdrawiam Tomek123 Gipsar UNI (!) jest fatalny, Gipsar MAX wypada już lepiej. Ale ja na Gipsar nie mogę patrzeć, takie miałem z nim problemy. Po zagruntowaniu ścian Unigruntem Atlasa używałem Gipsar Atlasa po czym przy malowaniu odchodził on płatami. Co ciekawe, można go przetrzeć nawet ręką. Po zerwaniu Atlasa bez żadnego już gruntowania używałem gładzi Stabilo czy jakoś tam i ona się sprawdziła. Nieźle byłem zaskoczony czytajac, że w krajach WNP na targowiskach sprzedają podróby Atlasa, tak poszukiwaną jest tam marką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 11.11.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Czekam na jeszcze więcej informacji. Co takiego jest fatalnego z Gipsarem????. Pozdrawiam Tomek123 Dołączam się do pytania. Sam w poprzednim domu używałem Gipsar. Wydawał mi się, że jest OK. Też miałęm lekkie problemy z odchodzeniem farby takimi płatami, ale jakiś malarz powiedział mi, że to z powodu niezagruntowania gładzi przed malowaniem????? Teraz znów muszę wybrać gładź do naszego nowego domku (na tynk cem-wap). Co proponujecie? Jak to się ma cenowo do Gipsaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 14.11.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 - ja remontowałam sobie w maju kuchnię - tynk na suficie Gipsar'a i jest listopadł i wszysto odpada. Czeka nas powtórka całe szczęście że na budowie zakończyliśmy sezon - bo trzeba znowu remontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 14.11.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Dołączam sie do pytanka, przez zime mam 650m2 do wyszpachlowania, tynk cemen-wapienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.11.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 ja osobiscie stosowalem rozne gladzie, i puki co najlepszym okazal sie GPISAR uni i max. A to ze odchodzi platami, to albo niezagruntowana sciana, albo gladz, albo malujecie nie czekajac jak grunt wyschnie calkowicie. Aha i odradzam gipsar perfect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 14.11.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Ja słyszałem kilka dobrych opinii o gładzi Stabill, troche droższa ,ale ponoć warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 29.11.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Czekam na jeszcze więcej informacji. Co takiego jest fatalnego z Gipsarem????. Pozdrawiam Tomek123 Dołączam się do pytania. Sam w poprzednim domu używałem Gipsar. Wydawał mi się, że jest OK. Też miałęm lekkie problemy z odchodzeniem farby takimi płatami, ale jakiś malarz powiedział mi, że to z powodu niezagruntowania gładzi przed malowaniem????? Teraz znów muszę wybrać gładź do naszego nowego domku (na tynk cem-wap). Co proponujecie? Jak to się ma cenowo do Gipsaru? Pomóżcie prosze w powyższej sprawie Jak zima nie będzie ostra to zamierzam zabrać się za gładzie gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grody 29.11.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A co powiecie na kładzenie teraz tynków cem-wap.?Czy można w zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 29.11.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 A co powiecie na kładzenie teraz tynków cem-wap.? Czy można w zimie? Ale ten wątek dotyczy rodzaju gładzi a nie możliwości kładzenia tynków w zimie!!! Poszukaj w innych wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 29.11.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a ja polecam cekol i intergrąd -biały jest na białym cemencie schnie dopiero na ścianie a nie w wiadrze nie stosować do płyt bo nie wyschnie tylko na tynki a na finisz cienką warstwę czpachli akrylowej firmy USG gipsar jest do d. za mięki rozwarstwia się i za mocno się przeciera pod lampą wszystko wyłazi a malowanie tego to jak zagruntujesz pendzlem to zostaną smugi jak wałkiem to się odkleja dobrze jest wymieszać tanią farbę akrylową z gruntem i pomalować wałkiem to jak na razie najlepszy sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 29.11.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a ja polecam cekol i intergrąd -biały jest na białym cemencie schnie dopiero na ścianie a nie w wiadrze nie stosować do płyt bo nie wyschnie tylko na tynki a na finisz cienką warstwę czpachli akrylowej firmy USG gipsar jest do d. za mięki rozwarstwia się i za mocno się przeciera pod lampą wszystko wyłazi a malowanie tego to jak zagruntujesz pendzlem to zostaną smugi jak wałkiem to się odkleja dobrze jest wymieszać tanią farbę akrylową z gruntem i pomalować wałkiem to jak na razie najlepszy sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 29.11.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a ja polecam cekol i intergrąd -biały jest na białym cemencie schnie dopiero na ścianie a nie w wiadrze nie stosować do płyt bo nie wyschnie tylko na tynki a na finisz cienką warstwę czpachli akrylowej firmy USG gipsar jest do d. za mięki rozwarstwia się i za mocno się przeciera pod lampą wszystko wyłazi a malowanie tego to jak zagruntujesz pendzlem to zostaną smugi jak wałkiem to się odkleja dobrze jest wymieszać tanią farbę akrylową z gruntem i pomalować wałkiem to jak na razie najlepszy sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 30.11.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 U mnie tak fachowcy spie... tynki cem.-wapienne, że pozostało nam tylko gipsowanie. Więsze dziury gość łata tynkiem maszynowym a potem jedzie gładzią "na czysto". Z Grienplasta kupuję i gość zadowolony jest. Tylko teraz mam pytanie: ten od gipsów kończy a inni mi bedą malować. Jak rozwiązać problem "równości", bo nie wierzę, że po zagruntowaniu nic nie wyjdzie. Taki już ze mnie niewierny Tomasz . Ale niestety sami budowlańcy mnie tego nauczyli. Czy wypłacić gipsującemu tyle co chce i umówić się, że jak pomalują to wróci i dotrze, czy mu ukroić trochę kasy i powiedzieć, że jak wróci i poprawi to dostanie resztę? Czy może w ogóle mu ukroić i mieć na poprawki dla malujących?? A może jakieś inne pomysły macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 30.11.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 gipsiarze powinni raz pomalować to jest w cenie gładzi inaczej nie ocenisz ich pracy bo przy malowaniu może np odklejać się gips i małarze się wk... pozatym sprawdz halogenem najlepiej wieczorem wtedy wszystko wyłazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts