maksiu 09.04.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 podnosze temat, wypowie sie ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 09.04.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Mam Cekol C 45 jest dobrze.Niektórzy twierdzą, że "francuska" jest najtwardsza (cecha pożądana, ale klną wykonawcy, bo im się ciężej robi).Nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 09.04.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Powiem Wam jaką metodą ja robiłem gładzie gipsowe.Będąc w Italii 20lat temu wykonywałem gładzie specjalnymi proszkami ,których nazw nie pamiętam.Po przyjeżdzie do Polski założyłem firme i wykonywałem to samo w prywatnych domach ,tylko musiałem zaadaptować w tamtych czasach środki do gipsowania jakie były dostępne .Wybór padł na gips szpachlowy .Wykonywałem gładzie przez 7 lat w tamtych czasach i wszystkie są do dzisiaj idealne .Na czyste nie zakurzone tynki nakładałem pacą metalową o wielkości 0.8m na krzyż 1 warstwę ,która wyrównywała nierówności jak i tworzyła warstwę pod następną. Nie wolno pierwszej wartwy szlifować jedynie tą samą pacą na sucho ściąć nierówności ,jeżeli takie powstaną .Drugą warstwę nakłada się na { ścianę to ważne] metalową pacą o długości 30cm ja to nazywam amerykaną .Trzeba mieć wprawę i troszku doświadczenia żeby wyszło idealnie .Istnieje możliwośc nałożenia ponownego w razie braku wprawy za drugim razem.Po wychnięciu gipsu szlifować szlifierką oscylacyjną papierem 120 lub 100.Po wyszlifowaniu ściany pozamiatać i dobrze odkurzyć .Zagruntować wodą z dodatkiemi- 10lwody 0.5 l kleju wikolowego i litr farby .Ściana jest gładka i bardzo przyczepna bez jakichkolwiek słabych miejsc i można malować wielokrotnie bez naprawiania.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts