maks.n 22.03.2020 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Witam.Rok temu zakupiłem altanę, która od podstaw wykonana była przez jedną firmę. Drewo w całości zabezpieczone zostało impregnatem Tikkurila Guard, a następnie pomalowane Tikkurilla Valtti Complete. Otrzymałem „resztę” lakierobejcy, którą pomalowałem kilka listew i dzięki temu przekonałem się jak cienką warstwę trzeba położyć aby uzyskać taki sam kolor jaki ma altana (środek musiałem rozcieńczyć i bardzo delikatnie malować natryskowo). Domyślam się, że impregnat też nałożono symbolicznie. Gdy nastanie wiosna chcę całą altanę solidnie zabezpieczyć. I tutaj mam pytanie jaki środek użyć żeby nie „gryzł” się z użytymi materiałami i nie zmienił koloru drewna ale dobrze zabezpieczył altanę? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/253239-impregnacja-altany/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 22.03.2020 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Witam. Rok temu zakupiłem altanę, która od podstaw wykonana była przez jedną firmę. Drewo w całości zabezpieczone zostało impregnatem Tikkurila Guard, a następnie pomalowane Tikkurilla Valtti Complete. Otrzymałem „resztę” lakierobejcy, którą pomalowałem kilka listew i dzięki temu przekonałem się jak cienką warstwę trzeba położyć aby uzyskać taki sam kolor jaki ma altana (środek musiałem rozcieńczyć i bardzo delikatnie malować natryskowo). Domyślam się, że impregnat też nałożono symbolicznie. Gdy nastanie wiosna chcę całą altanę solidnie zabezpieczyć. I tutaj mam pytanie jaki środek użyć żeby nie „gryzł” się z użytymi materiałami i nie zmienił koloru drewna ale dobrze zabezpieczył altanę? Użyj tego samego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/253239-impregnacja-altany/#findComment-7788404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts