Konecki 24.03.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Witam wszystkichJestem na etapie poszukiwania urządzenia do ogrzewania mojego domu.Pomysł na montaż pompy padł od mojego instalatora który użytkuje i poleca Airkompakt firmy Kołton.Faktycznie wygląda ok. i jest już na ekologicznym czynniku r290 ale proszę o komentarze na temat tego produktu.Rozważam ogrzewanie pelletem lub pompę ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Sypura 24.03.2020 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Mam zamontowaną pompę Airkompakt 15kw Kołton od 12 września 2019 w Nowym Targu dom 275m2 na grzejnikach w domu mieszka 5 osób .Jestem bardzo zadowolony przede wszystkim pompa bardzo cicho pracuje i koszta są nie wysokie 4550 kWh do 22.03.20POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.03.2020 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To jest monoblok on/off. Bufor , wiele pomp cyrkulacyjnych , obawa o zamrożenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.03.2020 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 To w końcu szukasz pompy czy kotła na pellet? Poza tym to niezwykły zbieg okoliczności, że ktoś pyta w 2 tematach o produkty jednego producenta, a raptem 3h później rejestruje się zadowolony klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vghm 24.03.2020 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2020 Marketingowcy kołtonia przerzucili się z pracy terenowej na zdalną. IQ wyszło momentalnie na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konecki 25.03.2020 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 To w końcu szukasz pompy czy kotła na pellet? Poza tym to niezwykły zbieg okoliczności, że ktoś pyta w 2 tematach o produkty jednego producenta, a raptem 3h później rejestruje się zadowolony klient Rozważam zakup pompy lub kotła pelletowego .Firma Kołton tylko dlatego że solidny instalator który robi nam instalacje montuje produkty tylko tej firmy.Zadowolony z odpowiedzi.............? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konecki 25.03.2020 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 To jest monoblok on/off. Bufor , wiele pomp cyrkulacyjnych , obawa o zamrożenie . Mogę prosić jaśniej abym zrozumiał co to znaczy.Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie a potrzebuję nizależnych opinii.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konecki 25.03.2020 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 Marketingowcy kołtonia przerzucili się z pracy terenowej na zdalną. IQ wyszło momentalnie na wierzch. Przez wpisy takich pseudointeligentów człowiek nie uzyska pomocy.Zajmij się czymś pożytecznym i nie blokuj forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejos36 25.03.2020 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 Mogę prosić jaśniej abym zrozumiał co to znaczy.Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie a potrzebuję nizależnych opinii.Dziękuję Pompy mogą być split (w skrócie automatyka i wymiennik w domu) lub monoblok (wszystko w jednym pudełku, nawet zwykły hydraulik da radę to podpiąć). Największą wada jest ryzyko zamarznięcia przy braku prądu, przez co trzeba sztucznie komplikować układ. On/off to przestarzałe rozwiązanie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 25.03.2020 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2020 Pompa z inwerterem to zazwyczaj " lodówka " i nic więcej w budynku. ON/OFF to bufor i zbiornik na cwu z dużą wężownicą , sporo rur i pompek . Ale jak jest miejsce to można budować . On/ off jest prosty do serwisowania .Ale monoblok ( woda na dworzu, na polu) to ryzyko. zamrozisz i masz złom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts