lenowo 18.08.2002 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2002 W przyszlym roku zaczynam budowe.Juz dzisiaj zastanawiam sie nad ogrodzeniem dzialki. Dzialka ta lezy na skraju wsi ,pod lasem a jej wielkosc wynosi ok. 1.ha.Pytanie, czy robic ogrodzenie, jesli tak to jakie?Ile bedzie kosztowalo ogrodzenie terenu siatka pleciona-powlekana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 20.08.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Czy robisz od razu ogrodzenie docelowe czy tymczasowe? Bo jeśli to drugie, to na koniec budowy cena ogrodzenia wyjdzie ci x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 20.08.2002 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 Jeśli masz tak dużą działkę to pomyśl po pierwsze o ogrodzeniu docelowym, po drugie zastanów się nad tanim materiałem. Ja mam działkę 500m2 i również zacząłem od ogrodzenia docelowego. Nie ma problemu z budowaniem. Mam bramę na 3,5m szeroką i każdy samochód mi wjechał, tak więc szczerze polecam ogrodzić działkę. Problem dużej kasy. Ja za same materiały zapłaciłem ok. 4tys zł. Przy hektarowej działce odpuść sobie klinkiery, murki itp. Tylko słupki zabetonowane i najtańsza ocynkowana siatka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 20.08.2002 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2002 W ubiegłym roku ogrodzenie z siatki powlekanej wys.175 cm rozpiętej na słupkach z rur stalowych,również powlekanych wys.250 cm, plus drut i napinacze,bez bramy i słupków narożnych,o długości 180 mb kupione /materiał/ bezpośrednio od producenta kosztowało 2.900 ,bez VAT. Myślę, że ceny obecnie są podobne.Zapomniałem dodać, rozstaw słupkow 250 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts