marrio 28.03.2020 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Mam w domu 3 słupy drewniane 16x16 cm i chciałbym je jakoś wykończyć. Myślałem nad różnymi sposobami. Najpierw chcieliśmy j obudować ale z racji że słupy sie trochę poskręcały to zabudowa ich musiałaby mieć całkiem spore wymiary co by słabo wyglądało estetycznie. Obecnie skłaniamy się do oszlifowania słupów i zabejcowania i polakierowania ich. Słupy są częściowe pobrudzone zaprawą. Jeśli zaszła by taka potrzeba to postaramy się słupy oczyścić z zaprawy. Czym to oszlifować, jakim sprzętem? Czy zwykła duża szlifierka wystarczy czy powinno byc coś bardziej specjalnego. W necie widziałem taki filmik gdzie właśnie szlifuja słup i tam używają jakiejś specjalnej szlifierki do parkietu. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 29.03.2020 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Takie słupy tylko że na zewnątrz objechałem tanią szlifierką do gładzi. W miejscach gdzie nie dało się dojechać użyłem szlifierki oscylacyjnej macalister kupionej za parę groszy w Castoramie. Ogólnie, myślę, że każda szlifierka oscylacyjna będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 29.03.2020 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Zwykła szlifierka - ale współczuję robić to teraz jak dom wykończony. Pyłu będzie peeeeełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 29.03.2020 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Zwykła szlifierka - ale współczuję robić to teraz jak dom wykończony. Pyłu będzie peeeeełno co to znaczy zwykła szlifierka ? Przecież są urządzenia z odciągiem, podpinasz pod odkurzacz i już . https://www.lidl-sklep.pl/PARKSIDE-Szlifierka-tasmowa-PBSD-600-A1/p100259320?mktc=shopping&gclid=EAIaIQobChMIjMDei5-_6AIVxsjeCh1_LAOXEAQYBSABEgLLEfD_BwE Tam gdzie nie da się dojść sprzetem to niestety robótki ręczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrio 29.03.2020 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 No niestety. Dom wykończony. Postaramy się zrobić "komorę" wokół słupa -może nawet podwójną. Czy najpierw konieczne jest by oczyścić z resztek zaprawy ten słup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 29.03.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Jeśli są jakieś większe kleksy to np szpachelką, z tego co widać (słabe zdjęcie) to nie ma tragedii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrio 18.04.2020 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Operacja można powiedzieć zakończona. Wszystkie 3 słupy szlifowane. Robiłem to właśnie szlifierką Parkside zaczynając od papieru 40-stki, ale jeśli ktoś miałby coś podobnego do zrobienia to myślę, ze lepiej byłoby na początku zgrubnie zebrać strugiem a dopiero potem wykończyć szlifierką. Wymaga to zainwestowania w dwa urządzenia ale robota poszła by dużo szybciej i łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marrio 18.04.2020 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Operacja można powiedzieć zakończona. Wszystkie 3 słupy szlifowane. Robiłem to właśnie szlifierką Parkside zaczynając od papieru 40-stki, ale jeśli ktoś miałby coś podobnego do zrobienia to myślę, ze lepiej byłoby na początku zgrubnie zebrać strugiem a dopiero potem wykończyć szlifierką. Wymaga to zainwestowania w dwa urządzenia ale robota poszła by dużo szybciej i łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts