coachu13 29.03.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Mam problem z pompą.Przestała działać.Silnik buczy ale się nie kręci.Fizycznie da się kręcić silnikiem bez problemów.Dodam, że po włączeniu próbowałem obracać silnikiem ręcznie bo myślałem, że to kondensator ale jednak to nie to.Jakieś pomysły co mogło się stać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2020 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 nie szkoda Ci palcy ? a jakby ruszyła? Żartuję,dobrze podejrzewałeś, kondensator wymień, on nie służy tylko do rozruchu:) i nie katuj jej na sucho - szkoda uszczelek, najlepiej na zimę zalać ją olejem spożywczym ok szklanki(jak się jej nie używa przez zimę), wtedy uszczelki tak szybko nie ulegną zniszczeniu. Pozdrawiam. Ps: sprawdź również wtyczkę /przedłużacz czy ma wszystkie potrzebne żyły i czy są podłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 29.03.2020 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Napięcie do samej pompy dochodzi. Sprawdzone.Mówisz, że nie kondensator.Ale nawet jakby on był walnięty to po tym jak podaje napięcie i kręcę silnikiem, pompa nie powinna normalnie ruszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Wymień kondensator. Koszt niewielki, a wykluczy wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 15.04.2020 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Wymieniłem.To samo co było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2020 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 No to ja pomysłu nie mam, gdybym było na miejscu - ale teraz nie jadę, bo czasy nie te. Mogę Ci jedynie doradzić , ok 20 km od Ciebie (może) w Świętochłowicach jest centrum ogrodnicze - tam jest dobry(jeśli nie najlepszy) serwis dam Ci namiary - zadzwoń może warto skorzystać - nic nie tracisz." SEBA" ul. Lipowa 48, Świętochłowice tel 32 245 20 96 , ale lepiej kom. 697890916 p. Sebastian.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts