slimson7221 29.03.2020 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Witam, Przymierzam się do wykonania w ogrodzie ścieżki 1,5 x 6m. Zakupiłem obrzeża 50cm długości, geowłókninę i kamień. Zamierzam nasypać warstwę 7-8 cm kamienia. Czy muszę betonować obrzeża, czy wystarczyć osadzić je w ziemii przy użyciu małej ilości piasku? Z jednej strony będzie kamień, z drugiej strony ziemia. Obrzeże ma 20 cm, zamierzam zostawić max 3 cm powyżej ziemii. Ścieżka będzie służyła wyłącznie do chodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 30.03.2020 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 moim zdaniem na pewno musisz utwardzić podłoże pod tym obrzeżem aby ci w zimie ziemia nie wysadziła i nie porobiła " schodków " - wykop-geowłóknina-kamień ( z 20 cm )- podsypka ( piasek pomieszaj z cementem) Ja bym tak zrobił ale nie jestem fachowcem w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts