gawa93 29.03.2020 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Mam pytanie odnośnie podłączenia rolet zewnętrznych.Rolety wyposażone są w silnik radiowy ASA z sygnałem kroczącym, brak przełączników manualnych tylko pilot.Czy jest możliwość żeby sterować roletami ze smartfona przez wi fi. Jak to podłączyć co zastosować.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 30.03.2020 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Drugi pilot + jakieś arduino które będzie sterowało (zwierało odpowiednie przyciski).Taka pajęczyna przychodzi mi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 02.04.2020 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 najtaniej? rflink + raspberry z domoticzem lub home assistant, ale trzeba ogarnąć programowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.04.2020 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Mam pytanie odnośnie podłączenia rolet zewnętrznych. Rolety wyposażone są w silnik radiowy ASA z sygnałem kroczącym, brak przełączników manualnych tylko pilot. Czy jest możliwość żeby sterować roletami ze smartfona przez wi fi. Jak to podłączyć co zastosować. Z góry dziękuję. A może coś takiego? https://hatpol.pl/uniwersalny-odbiornik-radiowy-oraz-kontroler-wifi-w-jednym-p-409.html Kodowanie i zapamiętywanie w tej częstotliwości - dobrać coś odpowiedniego i nauczyć sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 03.04.2020 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 https://hejdom.pl/blog/12-sonoff/59-sonoff-rf-bridge-433-pilot-hub-radiowy.html ~50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts