Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pandemia vs rozpoczęcie budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Witam,

a jak wyglada teraz sytuacja z udzielaniem kredytów hipotecznych?

U nas mąż ma własną działalność, ja pracuję na umowie o pracę i ciężko dostać. Argumentują to tym, że mąż ma własną działalność, a każda firma może teraz upaść.

no i niestety nic się nie zmieni na razie...co raz trudniej o kredyty.

ludzi na własnych działalnościach, szczególnie jednoosobowych traktują jak bezrobotnych.

Witam,

a jak wyglada teraz sytuacja z udzielaniem kredytów hipotecznych?

U nas mąż ma własną działalność, ja pracuję na umowie o pracę i ciężko dostać. Argumentują to tym, że mąż ma własną działalność, a każda firma może teraz upaść.

Może upaść firma typu JDG jak i ta w której pracuje się na umowę o pracę.

Zawsze tak było. Przed COVID-19 też.

Tylko teraz banki (chwilowo) są bardziej ostrożne.

To napiszę ja ze sxwojej strony odnośnie pandemii. O pozwolenie na budowę złożyłem 05.02.2020. Pod koniec lutego przyszło pismo, że trzeba coś poprawić. Architekt poprawić i złożono. Jest 11.06.2020 i pozwolenia dalej nie ma. ARchitekt z miasta mówił, że był inne projekty po dordze, potem pandemia i pracowali częściowo itp. Kolega złożył w październiku i w styczniu już robił fundamenty. Tak więc jeśli chodzi o pozwolenie to wirus wydłużył o 2-3 miesiące czas