akradiusz_ng 30.03.2020 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Witam wszystkich, Proszę o porady dot. naprawy tynku zewnętrznego, który odparzył się od ściany i wygląda to bardzo nieestetycznie. I prawdopodobnie zaraz spadnie na ziemię ;-( Zdjęcia w załączniku. Nie ukrywam, że nie chcę w ten dom inwestować i zatrudniać fachowców, którzy drugie tyle wezmą za robotę. Chcę "naprawić" to we własnym zakresie. Będę wdzięczny za kolejność prac i jakich materiałów użyć, aby przetrwało to kilka ładnych lat. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akradiusz_ng 30.03.2020 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Chwilę poczytałem. Proszę o korektę w razie czego. 1.Zrzucę stary tynk na tyle na ile będzie odpadał. 2.Odkryję ścianę z kostki tak aby odizolować podłoże od ściany na głębokości ok. 40 cm. 3.Gruntowanie ściany 4.Przyklejenie, zakołkowanie i zarzucenie styropianu klejem do siatki + wtopienie siatki. Po wstępnym wyschnięciu jeszcze jedna warstwa kleju do siatki. 5.Dekoracja barankiem itd. Wiem że dla was to pewnie banalne. Ja akurat z tym styczności wcześniej nie miałem a nie chcę wtopy w postaci ponownego odpadania za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts