Mat997 30.03.2020 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) Dzień dobry wszystkim czytającym, Mam pytanie dotyczące fundamentów kamiennych. Planujemy z Tatą wyremontować stary dom drewniany( po remoncie ma być murowany) i na dzien dobry mam pytanie o fundamenty. Co możecie podpowiedzieć dla tych fundamentów, czy powierzchnie powinienem wyrównać zaprawą i pomalować bitumem, następnie styropian i folia? EDIT. Udało mi sie podrzucić zdjęcia Edytowane 30 Marca 2020 przez Mat997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 30.03.2020 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 natrysk piany zamkniętokomórkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat997 30.03.2020 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 ok ale tego sobie sami nie zrobimy, jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.03.2020 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Zburzyć i wykonać w to miejsce alternatywny wg nowych norm i nowych zasad.Po pierwsze, aby coś na tym postawić trzeba wiedzieć o wytrzymałości - a nie wiecie nic(chyba, że macie ekspertyzę - w co wątpię bo by Cię nie było na forum z tym pytaniem).Jeśli postawicie coś murowanego to dojdzie do zniszczenie fundamentu = zniszczenie ścian które postawiliście= katastrofa budowlana. Z kamienia który pozostanie z fundamentów - które pokazałeś na fotografiach - zrób sobie skalniak, murek oporowy tarasu, murek oporowy podwyższonej rabaty w ogrodzie - fajny wygląd i wykorzystanie ciekawego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts