Dulin7 01.04.2020 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2020 Witam, musze wykonac sufit podwieszony do wiazarow. Wiazary rozstawione co 95 cm. Przy ruszcie krzyzowym dwupoziomowym profile główne musialyby isc wzdluz wiazarow. Opcja w poprzek odpada bo przy rozstawie wiazarow 95 cm musialbym dawac profil glowny co ok 70 cm co znacznie podraza koszt calej operacji. W zwiazku z tym czy nie mozna zrezygnowac z profili glownych ktore pokrywalyby sie z wiazarami i podwieszac profile na wieszakach obrotowych prostopadle do wiazara co 400mm? Znam zalety rusztu 2 poziomowego jednak moim zdaniem traci on troche sens przy dawaniu profili glownych wzdluz wiazara bo po co dublowac cos co juz mamy. Nie ukrywam ze mam na ta robote ograniczone srodki. Podsumowujac, czy mozna podwiesic ruszt jednopoziomowy pojedynczy do pasa dolnego wiazara przy pomocy wieszakow obrotowych? Obnizenie sufitu to ok 25 cm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 02.04.2020 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Ja mam u siebie na wieszakach do wiązarów. Głównie ze względu na to, aby sufit był maksymalnie wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 02.04.2020 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Otworz pierwszy lepszy podrecznik Knaufa czy innego dostawcy suchej zabudowy i bedziesz wiedzial jak zrobic. Wszystkie inne sposoby to ryzykowanie ze albo spadnie ci na glowe albo bedzie mialo inne wady np. pekanie, ugnie sie bardziej itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 02.04.2020 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2020 Ja mam u siebie na wieszakach do wiązarów. Głównie ze względu na to, aby sufit był maksymalnie wysoko. Masz na samych wieszakach i ruszt pojedynczy? Jaki masz rozstaw wiazarow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 03.04.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 Masz na samych wieszakach i ruszt pojedynczy? Jaki masz rozstaw wiazarow? Same wieszaki, ruszt krzyżowy. Rozstaw od 70 co 95cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts