Spider001 03.04.2020 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam wszystkich, Chciałbym wyremontować swój balkon (bloki z wielkiej płyty, balkon zadaszony, zabudowany po bokach (otwory na okna)). Miałem w planie zacząć od sufitu/ścian. Niestety ściany są bardzo nierówne (kompletnie krzywo ułożone pustaki) - odchyłki gdzieniegdzie mają po 5-8 cm. Jako, że jeszcze nie remontowałem pomieszczeń "zewnętrznych", prosiłbym o radę w jaki sposób i za pomocą czego najlepiej/najprościej byłoby wyrównać ściany na balkonie.Czy są dostępne jakiegoś rodzaju rozwiązania pokrewne np. ściance GK na stelażu wewnątrz mieszkania? Oczywiście zdaję sobie sprawę, iż płyty GK i wszelkie masy na bazie gipsu odpadają. Remont chciałbym zrobić możliwie jak najprościej/najczyściej (kwestia uciążliwości dla sąsiadów). Na sufit na pewno trzeba byłoby położyć cienką warstwę masy/zaprawy - pytanie jakie środki polecalibyście pod późniejsze malowanie? Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoc!Pozdrawiam. Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez Spider001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spider001 06.04.2020 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Nikt nie będzie w stanie nic doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.04.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 przy takich nierownosciach faktycznie tylko stelaz + plyta Profile klasy C3 + Plyta cementowo-wloknowa (Fermacell PowerPanel H2O lub Knauf Aquapanel) + koniecznie wkrety dedykowane do tej plyty ! inne sie urywaja od razu lub puszczaja po pol roku I jezeli plyty - nie szukaj nawet innych rozwiazan. Ja wiem ze cena i dostepnosc bedzie do niczego, ale jak to robisz - zrob to raz i dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spider001 06.04.2020 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Dziękuję za poradę, widzę że dostępność dość ciężka ale poszukam w swojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.04.2020 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Dziękuję za poradę, widzę że dostępność dość ciężka ale poszukam w swojej okolicy zrodlo: strona fermacell-a Marek Piotrowski Techniczny Konsultant Sprzedaży tel. kom. +48 601 229 525 Knaufa znajdz sobie sam bardzo fajny gosc, powie Ci kto w Twojej okolicy moze miec to na stanie - wycieczka lub transport 40km to juz sukces bo szukanie na zasadzie "dzwonienie po skladach" jest bez sensu. poza tym jak powiesz czego szukasz to Ci wcisna cos co nie zadziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts