Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont balkonu (blok) - wyrównanie ścian

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Chciałbym wyremontować swój balkon (bloki z wielkiej płyty, balkon zadaszony, zabudowany po bokach (otwory na okna)).

Miałem w planie zacząć od sufitu/ścian. Niestety ściany są bardzo nierówne (kompletnie krzywo ułożone pustaki) - odchyłki gdzieniegdzie mają po 5-8 cm.

Jako, że jeszcze nie remontowałem pomieszczeń "zewnętrznych", prosiłbym o radę w jaki sposób i za pomocą czego najlepiej/najprościej byłoby wyrównać ściany na balkonie.

Czy są dostępne jakiegoś rodzaju rozwiązania pokrewne np. ściance GK na stelażu wewnątrz mieszkania? Oczywiście zdaję sobie sprawę, iż płyty GK i wszelkie masy na bazie gipsu odpadają. Remont chciałbym zrobić możliwie jak najprościej/najczyściej (kwestia uciążliwości dla sąsiadów). Na sufit na pewno trzeba byłoby położyć cienką warstwę masy/zaprawy - pytanie jakie środki polecalibyście pod późniejsze malowanie?

Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoc!

Pozdrawiam.

Edytowane przez Spider001

przy takich nierownosciach faktycznie tylko stelaz + plyta

Profile klasy C3 + Plyta cementowo-wloknowa (Fermacell PowerPanel H2O lub Knauf Aquapanel) + koniecznie wkrety dedykowane do tej plyty ! inne sie urywaja od razu lub puszczaja po pol roku

I jezeli plyty - nie szukaj nawet innych rozwiazan. Ja wiem ze cena i dostepnosc bedzie do niczego, ale jak to robisz - zrob to raz i dobrze.

• Like 1

Dziękuję za poradę, widzę że dostępność dość ciężka ale poszukam w swojej okolicy

zrodlo: strona fermacell-a

Marek Piotrowski

Techniczny Konsultant Sprzedaży

tel. kom. +48 601 229 525

Knaufa znajdz sobie sam :p

bardzo fajny gosc, powie Ci kto w Twojej okolicy moze miec to na stanie - wycieczka lub transport 40km to juz sukces :) bo szukanie na zasadzie "dzwonienie po skladach" jest bez sensu. poza tym jak powiesz czego szukasz to Ci wcisna cos co nie zadziala :)