Tytus_Wawa 04.04.2020 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 Witajcie, Bardzo prosze o poradę jak poprawnie (na ile to tylko możliwe w obecnych warunkach - dom już użytkowany) zabezpieczyć próg od drzwi wejściowych. W związku z przygotowaniami do wykonania ponownie schodów i kostki brukowej wokół domu, rozebrałem istniejące wejście i pokazała się masakra po poprzednim wykonawcy . Jak widać na załączonych zdjęciach metalowy próg przykręcony jest do ościeżnic. Częściowo "wisi" on w powietrzu i jest wysunięty poza poziom podłogi o 2cm, a jego reszta 4cm jest "oparata" o podłogę w wiatrołapie (oczywiście nie musze mówić że miejsce miedzy progiem a podłoga nie jest niczym uszczelnione). Cała reszta pod progiem tj jastrych, ocieplenie itd jest wysmarowana czarną mazią. Dodam że na tym wszystkim była podsypka z piasku i bloki schodowe. Jak teraz podeprzeć a jednocześnie uszczelnić dobrze próg oraz dalszą część otworu gdzie do zagospodarowania jest 11cm fundamentu oraz kolejne 10 styroduru ? Dziękuję z góry za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.04.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2020 Próg masz "ciepły" więc jest ok. Masz 2 cm, więc tak na prawdę 1 cm na ocieplenie i tu nie ma pola do popisu. . I tu nie wiem co będzie najlepsze. Aerożel, płyta PUR czy zwykły styrodur. Kostka nie da zaszaleć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tytus_Wawa 13.04.2020 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Ostatecznie "poszedłem" w styrodur, dziękuję za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts