Andrzej5101 14.04.2020 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Pracowala 2h potem 10 min przerwy potem 1h i off bo juz temp w pomieszczeniu skoczyla Jest to wg;mnie szaleńcza jazda, Będziesz musiał poeksperymentować; - zadając wyższą Tz - z pewnością uzyskasz dłuższe czasy pracy pompy, - zwiększając zład wodny - również wydłużysz czas pracy pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cpk 14.04.2020 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Zastanawiam sie na ile ustawic minimalny czas wylaczenia sprezarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 14.04.2020 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 powyżej 10 minut ale może być nawet 30 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 14.04.2020 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Problem taktowania zniknął i to nawet przy wysokich temperaturach dodatnich. Rozmawialem ze szkoleniowcem z klima-therm i kazal ustawic wplyw pomieszczenia na 50% oraz wyslal mi wykres krzywej grzewczej dla tej pompy. Panowie z klima-thermu smiali sie z instalatora ze nie ma pojecia o ustawieniach pompy. Nie wiem dlaczego instalator tak bardzo kazal aby zostawic wplyw temperatury pomieszczenia na 100%, . Miałeś tą informacje już w czwartym wpisie tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 14.04.2020 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Miałeś tą informacje już w czwartym wpisie tego wątku Tak go klimatherm przeszkolił...oni są tutaj przedstawicielem Fujitsu w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cpk 14.04.2020 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Wiem ze byla odpowiedz wczesniej, ale jeszcze wolalem zadzwonic i przedstawic sytuacje szkoleniowcowi z klimathermu.Wracajac do pytania, jaki ustawic czas minimalnego przestoju sprezarki ? Jest ustawione 10 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 14.04.2020 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Tak go klimatherm przeszkolił...oni są tutaj przedstawicielem Fujitsu w Polsce. Przedstawiciel nie zajmuje sie nauczaniem hydraulików. Szkolenie pokazuje możliwości. W Polsce nie ma wyksztsłconych hydraulików . I nikt tego nie sprawdza. A sprawdzenie należy do inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 14.04.2020 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Wiem ze byla odpowiedz wczesniej, ale jeszcze wolalem zadzwonic i przedstawic sytuacje szkoleniowcowi z klimathermu. Wracajac do pytania, jaki ustawic czas minimalnego przestoju sprezarki ? Jest ustawione 10 minut Ustaw na poczatek 30 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 14.04.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Przedstawiciel nie zajmuje sie nauczaniem hydraulików. Szkolenie pokazuje możliwości. W Polsce nie ma wyksztsłconych hydraulików . I nikt tego nie sprawdza. A sprawdzenie należy do inwestora. To ciekawe, bo pracuję w tej branzy i instalatorzy są moimi klientami. I tak ich szkole, że właśnie zwracam uwagę na wszystko. Potem jak czegoś nie wiedzą albo mają problem techniczny to z budowy dzwonią i przez telefon staram im się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cpk 14.04.2020 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Najwidoczniej moj instalator nie wie i ma gleboko w d... zeby zadzwonic i sie doinformowac i woli po swojemu ustawic, tacy tez sie zdarzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 14.04.2020 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 To ciekawe, bo pracuję w tej branzy i instalatorzy są moimi klientami. I tak ich szkole, że właśnie zwracam uwagę na wszystko. Potem jak czegoś nie wiedzą albo mają problem techniczny to z budowy dzwonią i przez telefon staram im się pomóc. A ilu ma kierunkowe wyksztłcenie zawodowe, średnie, wyższe?, Kolega też skończył jakąś szkołe w tym kierunku ,czy tak przez zasiedzienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 23.04.2020 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2020 Wyższego to praktycznie żaden nie ma.Pytasz o mnie? Ja szkolę mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 28.04.2020 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Każdy jakąś ma ,jest obowiązek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts