Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bejca wybielajaca, lakierowanie.

Micglo

Recommended Posts

Witam

Proszę o wyrozumiałość :) Posiadam dębowe schody, wyszlifowane świeżo po montażu. Mam duży problem z polakierowaniem ich. Chciałbym aby zostały praktycznie w takim aktualnym odcieniu, stolarz doradził aby użyć bejcy wybielajacej. W sklepie z artykułami lakierniczymi sprzedawca doradził mi wodna bejca wybielaja firmy colorit i na to lakier do parkietów/schodow 3v3 bądź samochodowy bezbarwny. Robiąc próby wyszło nawet ok. Lecz na na większej powierzchni bejca rozkłada się nie równomiernie, za mocno efekt po 1 warstwie i tak naprawdę wygląda to tragicznie. Nie chcę ich aż tak zabielac (próbowałem ścierać, mniej nakładać, rozcieńczyć bejcę - lipaa..)

Potrzebuje je tak "zagruntować" aby po nałożeniu lakieru nie zmieniły barwy.

Myślę że ktokolwiek mnie zrozumie.

Niestety nie umiem znaleźć nic jak to zrobić ani porządnego sklepu aby kupić odpowiedni produkty. (Okolice Żory/Śląsk)

Muszę je polakierować w tym tyg

Proszę o pomoc, rady jak to zrobić oraz jakich produktów użyć.

Witam

Proszę o wyrozumiałość :) Posiadam dębowe schody, wyszlifowane świeżo po montażu. Mam duży problem z polakierowaniem ich. Chciałbym aby zostały praktycznie w takim aktualnym odcieniu, stolarz doradził aby użyć bejcy wybielajacej. W sklepie z artykułami lakierniczymi sprzedawca doradził mi wodna bejca wybielaja firmy colorit i na to lakier do parkietów/schodow 3v3 bądź samochodowy bezbarwny. Robiąc próby wyszło nawet ok. Lecz na na większej powierzchni bejca rozkłada się nie równomiernie, za mocno efekt po 1 warstwie i tak naprawdę wygląda to tragicznie. Nie chcę ich aż tak zabielac (próbowałem ścierać, mniej nakładać, rozcieńczyć bejcę - lipaa..)

Potrzebuje je tak "zagruntować" aby po nałożeniu lakieru nie zmieniły barwy.

Myślę że ktokolwiek mnie zrozumie.

Niestety nie umiem znaleźć nic jak to zrobić ani porządnego sklepu aby kupić odpowiedni produkty. (Okolice Żory/Śląsk)

Muszę je polakierować w tym tyg

Proszę o pomoc, rady jak to zrobić oraz jakich produktów użyć.

idź do sklepu parkieciarskiego i pytaj o lakiery wybielające firmy Bona, Loba, Pallmann lub Berger-Seidle. Możesz zastosować lakier firmy Arboritec z pyłem ceramicznym dający drewnu naturalny wygląd. Może być także Bona Naturale.