farrar 07.04.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Wczoraj przyszła do mnie nowa lodówka do zabudowy Whirlpool ART 895 A++ NF. Na zabudowanie jeszcze czeka ale podłączyłem ją i korzystam. Jednak emituje średnio co kilka/kilkanaście sekund dziwny dźwięk (krótkie nagranie pod linkiem poniżej), słyszalny w całym pomieszczeniu, dobywający się zza tylnej górnej części obudowy. Przypomina to jakby... ćwierkanie ptaka Zgłaszać to na gwarancje? Możliwe, że transportowano ją niewłaściwie etc.? https://voca.ro/aTQT1QcIjwL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 07.04.2020 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 To dzwiek kosa pospolitego w wieku około 2 lat przed posilkiem ,pora wczesno poranna przy pelnej ekspozycji slonca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 07.04.2020 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Zweryfikuj jakimś muchozolem po weryfikacji organoleptycznej. Sprawdź czy cos nie telepie . ustal źródło dźwięku. Ciekawi mnie twe głębokie przekonanie że tu zaglądają jasnowidze, chętni do pomocy. No dobra w mej kuli ujrzałem że cos o coś się ociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.04.2020 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Przyczyn może być kilka - amortyzator agregatu - dokręć go lekko.-amortyzator radiatora o folię aluminiową ekranu termicznego tylnej ściany jw.-gumowy dystans radiatora o ekran tj taka gumka zapewniająca stały odstęp od obudowy.-sylikonowy wężyk odprowadzający skropliny do zbiorniczka na agregat.-izolacja termiczna zamrażalnika(pianka ociera się o metalową obudowę lodówki) podczas pracy agregatu drga-wszystko do poprawy i mogło być spowodowane transportem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farrar 22.04.2020 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Serwisant przyszedł. Stwierdził, że to dźwięk, który pochodzi od przepływu czynnika chłodzącego.Ale aż sobie posłuchałem innych lodówek, by nie opierać się jedynie na swoich przeszłych doświadczeniach.I żadna takiego dźwięku nie wudjaje. Tutaj lepsze nagranie: https://vocaroo.com/jdvdtHM3tOE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.04.2020 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 Bardzo kiepsko, trzeba interweniować że skoro nie usuną należy wymienić lodówkę, lub dopuścić więcej czynnika chłodzącego. Może to spowoduje ustanie dźwięków o których nie można mówić że tttm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts