mateusz0730 08.04.2020 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Witam, szukam alternatywy dla filtrów sznurkowych narurowych trzeba je często zmieniać w sieci znalazłem kolumnę filtracyjną Ecoperla Sedimentower czy może ktoś to używa? Jak to się spisuje i jaki jakościowo jest to wyrób albo może ktoś coś doradzić zamiast filtrów sznurkowych?? Od razu mówię że nie jest to reklama firmy jw po prosu udało mi się tylko taką kolumnę odnaleźć. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 10.04.2020 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Wszystko zależy od tego co chcesz usunąć z wody i ile tego jest. Jak masz miejsce (i budżet) na dużą kolumnę filtracyjną z automatyczną głowicą to nic nie stoi na przeszkodzie aby ją zamontować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystesrodowsko 11.04.2020 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 mateusz0730 nie piszesz czy masz wodę z własnego ujęcia czy z sieci wodociągowej, bo jak słusznie zauważył qbek17, zależy co i w jakiej ilości masz w wodzie. W zasadzie bogatemu nikt nie może zabronić kupić dużej kolumny filtracyjnej, tak jak na wypady na miasto możesz sobie kupić nową ciężarówkę. Jeżeli masz wodociąg i męczy Cię wymiana wkładów sedymentacyjnych to przeanalizuj filtry z płukaniem, bez konieczności wymiany wkładów. Maja co prawda trochę słabszy mikronaż, ale czynności eksploatacyjne bez porównania zajmują mniej czasu i fatygi. Możesz nabyć też wersję „wypas” z płukaniem automatycznym – trochę tego na rynku jest. Szukaj pod hasłem filtr „samoczyszczący”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz0730 11.04.2020 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Mam własne ujęcie wody szczególnie chodzi mi o usunięcie piasku bo tak woda jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 12.04.2020 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Jeśli już masz ten filtr narurowy to możesz zrobić prosty test. Kup wkłady o różnej dokładności (np. 5, 10, 20 i 50 um) i sprawdź w jakim tempie się zapychają (najlepiej z notowaniem ilości przefiltrowanej wody). W ten sposób określisz (chociaż w przybliżeniu) wielkość ziaren jakie płyną z wodą. Kolumna filtracyjna też powinna sobie poradzić z ziarnami piasku - to tylko kwestia kosztów i wydajności pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz0730 12.04.2020 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Kolumna na pewno sobie poradzi tylko szukam i nie mogę nic znaleźć jedyne co to te ecoperla moze znasz kolego jakies inne dobre sprawdzone firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 13.04.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Kolumna na pewno sobie poradzi tylko szukam i nie mogę nic znaleźć jedyne co to te ecoperla moze znasz kolego jakies inne dobre sprawdzone firmy? Chyba każda firma od uzdatniania zrobi Ci taki filtr... tylko nie każda inwestuje tak bardzo w marketing i reklamy swojej marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz0730 13.04.2020 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Jak znasz jakies firmy to może podasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts