dejewi 08.04.2020 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2020 Cześć, Kupiłem mieszkanie w zeszłym roku w stanie deweloperskim. Na ścianach jest położony tynk, niestety bardzo pęka. W sypialni, kuchni oraz salonie zrobiły mi się pęknięcia od podłogi aż do sufitu grube na 2mm. Deweloper w ramach naprawy sugeruje, że wykona nacięcie i wypełni uniflotem natomiast mój tata który również pracuje w budowlance sugeruje aby położyć płyty gipsowo-kartonowe 8mm co będzie się wiązało z nieznacznym zmniejszeniem powierzchni natomiast argumentuje to tym, że nie będą pęknięcia wychodzić. Chciałbym prosić Was o poradę, co powinienem zrobić? W jaki sposób najlepiej będzie zamaskować te szpary? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 27.04.2020 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Szanowny Panie,Umieszczenie zdjęć pomogłoby lepiej ocenić sytuację oraz zaproponować optymalne rozwiązanie. Czy pęknięcia występują również w innych częściach mieszkania? Wykonanie naprawy i poniesienie jej kosztów powinno leżeć po stronie dewelopera. Istotne jest sprawdzenie, czy pęknięcia mają charakter powierzchniowy czy też są głębsze. Konieczna byłaby ekspertyza dokonana przed odpowiedniego fachowca bezpośrednio w mieszkaniu i na tej podstawie dopasowanie techniki wyrównania pęknięć. Bez tego naklejenie płyty gipsowo-kartonowej może być wyłącznie rozwiązaniem tymczasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts