Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kto zaczyna budowe na wiosne w okolicach Warszawy.......???

Recommended Posts

My mamy nadzieje zaczac budowe w Klaudynie kolo Izabelina wlasnie na wiosne 2005, teraz jestesmy na finiszu projektu zewnetrznego, jeszcze tylko pozwolenia na budowe, wnetrza i ....... sie zacznie :wink:

kto dolacza???? moglibysmy zalozyc jakas mala spoldzielnie i razem zamawiac materialy, zawsze byloby taniej.........

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dom jest jeszcze na etapie projektu, ale bedzie to 300 m2 najprawdopodobniej z betonu komorkowego (tak polecał nam inspektor nadzoru i jesteśmy skłonni się zastosować). Na dachu najprawdopodobniej dachówka betonowa (być może Braas), chyba że znajdziemy jakąś ciekawą ceramiczną.

Witam wszystkich, ja buduję na Białołęce. Właśnie skończyłam stan surowy otwarty. Zostało mi 6 palet pustaków U220 z Hadykówki klasa 20, bardzo chętnie odsprzedam po niskiej cenie. Jeśli ktoś ma zamiar budować ze zwykłych pustaków, to może chętnie odkupi, zawsze to dużo taniej.

Witam wszystkich, ja buduję na Białołęce. Właśnie skończyłam stan surowy otwarty. Zostało mi 6 palet pustaków U220 z Hadykówki klasa 20, bardzo chętnie odsprzedam po niskiej cenie. Jeśli ktoś ma zamiar budować ze zwykłych pustaków, to może chętnie odkupi, zawsze to dużo taniej.

start na wiosnę w Białołęce z silikatów, pow.netto 220 m2, w tym podwójny garaż, kotłownia i strych. Na razie gadam z budowlańcami ale jeszcze mnie żaden nie zachwycił swą postawą (jeden to nawet nie słyszał słowa rekuperator i mówił, że silikaty to drogi materiał, droższy od wszystkiego)

My mamy nadzieje zaczac budowe w Klaudynie kolo Izabelina wlasnie na wiosne 2005, teraz jestesmy na finiszu projektu zewnetrznego, jeszcze tylko pozwolenia na budowe, wnetrza i ....... sie zacznie :wink:

kto dolacza???? moglibysmy zalozyc jakas mala spoldzielnie i razem zamawiac materialy, zawsze byloby taniej.........

Ja zamierzam zacząć... jakieś 2 km za Markami. Jednakże nie wyznaczyłem sobie żadnego deadline'u. Na razie zleciłem projekt i mam mieć go do końca roku. Oczywiście jak wszystko dobrze pójdzie i dostanę kredyt w odpowiedniej wysokości to zamierzam nie tylko zacząć, ale i skończyć w przyszłym roku. Będę stawiał dom w konstrukcji szkieletowej i taki sie projektuje. Pozdrowienia dla wszystkich budowniczych AD2005 ;)

Mechanics,

ja też mam zamiar na wiosnę stawiać domek w technologii szkieletowej, też za Markami, tylko nie wiem jeszcze, kto mi go postawi. Na razie zrobiliśmy konkurs ofert - zbieramy propozycje od różnych firm w okolicy Wawy, niestety nie ma tego dużo. Możesz napisać, kto robi Ci projekt i czy wiesz już może z kim będziesz budował? Może mógłbyś kogoś polecić?

Dzięki za wszelkie informacje :wink:

Nie jestem wreszcie sam :) :) :)

Wawer się uaktywnił :) :) Też mamy nadzieję na wiosnę ruszyć, Miedzeszyn, mniej więcej w polowie między Wałem, a Patriotów. Tylko u nas trochę problemów z Urzędem i pozwoleniem, mamy nadzieję, że do końca roku będzie-odpukać. Może jakieś namiary Wawrowiczów konkretniejsze? W kupie raźniej.... :wink:

Nie jestem wreszcie sam :) :) :)

Wawer się uaktywnił :) :) Też mamy nadzieję na wiosnę ruszyć, Miedzeszyn, mniej więcej w polowie między Wałem, a Patriotów. Tylko u nas trochę problemów z Urzędem i pozwoleniem, mamy nadzieję, że do końca roku będzie-odpukać. Może jakieś namiary Wawrowiczów konkretniejsze? W kupie raźniej.... :wink:

!!!!

czyżbyś budował gdzieś w okolicach Przewodowej??

jeśli tak jesteśmy sąsiadami!! :) :)

mi zajęło 9miesięcy wywalczenie warunków zabudowy w Urzędzie (problemy z prawem sąsiedztwa) ale udało się i teraz czekam na pozwolenie na budowę

A i owszem, blisko Przewodowej, jak spojrzysz Draceny na mapie, to wlaśnie tam. Ja walczę już też dosyć dlugo z urzędem. Wlalka, jeszcze trwa, ale, mam nadzieję wkrótce się skończy wydaniem tego nieszczęsnego pozwolenia. Na razie tyle, ale pewnie się będziemy jakoś namierzać :) :wink:

Na jakim etapie jesteś? Wybór firmy, czy robisz dużo sam, ale te detale raczej już na priv, żeby nie zasmiecac....

Pozdrawiam Wawrzynów :) :)