lukaszu 09.04.2020 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Witam kolegów, aktualnie przymierzam się do płytowania. Na wylewce mam dylatacje oraz w jednym miejscu pęknięcie. Dylatacje są w progach drzwi po obu stronach, w przejściach oraz jedno pęknięcie. Planuję dzielić płytki i na dylatacjach łączyć silikonem. Natomiast co w przypadku nacięć w progach po obu stronach, jeden z nich będzie pod płytkami, co z taką dylatacją zrobić? Co zrobić z pęknięciem? Czytałem o nacięciach, spoinowaniu, sznurze dylatacyjnym, o tym że można dać siatkę o matach nie wspomnę. Czy coś macie sprawdzone w praktyce i możecie podać receptę? Dołączam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 09.04.2020 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Witam kolegów, aktualnie przymierzam się do płytowania. Na wylewce mam dylatacje oraz w jednym miejscu pęknięcie. Dylatacje są w progach drzwi po obu stronach, w przejściach oraz jedno pęknięcie. Planuję dzielić płytki i na dylatacjach łączyć silikonem. Natomiast co w przypadku nacięć w progach po obu stronach, jeden z nich będzie pod płytkami, co z taką dylatacją zrobić? Co zrobić z pęknięciem? Czytałem o nacięciach, spoinowaniu, sznurze dylatacyjnym, o tym że można dać siatkę o matach nie wspomnę. Czy coś macie sprawdzone w praktyce i możecie podać receptę? Dołączam zdjęcia [ATTACH=CONFIG]442776[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]442777[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]442778[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]442775[/ATTACH] pęknięcia i dylatacje przeciw skurczowe należy sklamrować. W sieci wrzuć temat klamrowanie pęknięć jastrychu. Pozostałe zależy czy jest tam ogrzewanie podłogowe? Jezeli jest to tego rodzaju dylatacje nalezy pozostawić a w okładzinie podłogowej je odwzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszu 14.04.2020 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 jarekkur dzięki za odpowiedź. Przeglądałem filmiki związane z nacięciem i klamrowaniem. Ale co w przypadku jak jest podłogówka. Ryzykowne jest nacinanie kątówką. Nigdy nie wiem czy gdzieś się rura nie dźwignęła i problem gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszu 19.04.2020 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Więc tak, ponacinałem pęknięcia. Szczelinę wyżłobiłem płaskim śrubokrętem, jedynie nacięcia kątówką. Kupiłem klamry i żywice. Pęknięcia i progi gdzie przechodzi płytka będę klamrował. Natomiast normalne dylatacje będę przenosił na płytki. W niektórych miejscach aluminiowa listwa a w innych sznur dylatacyjny. Pytanie takie - czy ten sznur się wpycha w szczelinę a następnie po dojechaniu płytkami wypełnia silikonem, czy też wpycha się dopiero po dojechaniu? Znalazłem 2 schematy, który jest właściwy? Aktualnie dylatacje do sklamrowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts